7'nci yargı paketi kabul edilen maddeler

7'nci yargı paketi kabul edilen maddeler

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yargıya yönelik pek çok yeni hüküm içeren Yedinci Kanun Paketini onayladı. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Kira uyuşmazlıkları artık mahkemeye gitmeden çözülüyor, arabulucuya başvurmak zorunlu hale geldi. Ağır hasta çocukları olan hükümlü kadınların infazı ertelenebilir.

Hukuk alanında birçok yenilik getiren bir yönetmelik yayınlandı.

7'nci yargı paketi

ARA BULUCULUK ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte 18 yaş altı engelli veya ağır hasta çocuğu bulunan annelerin cezalarının infazı bir yıl süreyle ertelenecek. Hüküm giymiş annenin toplam cezası 10 yıldan az olmalıdır. Karar, başsavcısı tarafından verilir.

Ev sahibi veya komşunun haklarıyla ilgili uyuşmazlıklarda arabulucuya başvurmak zorunlu hale geldi. Zorunlu arabuluculuk, ticari davaları ve iş sözleşmelerinden doğan uyuşmazlıkları da kapsıyordu.

'ÇAT-KAPI' HACİZ TARİHE KARIŞIYOR

Uyuşturucu suçlarına ilişkin hükümlerin kapsamı da genişletilmiştir. Sentetik uyuşturucular ve türevleri bu madde kapsamına alınmış ve asgari ceza 10 yıldan 15 yıla çıkarılmıştır. Uyuşturucu bağımlılarının cezaevlerinde tedavi ve rehabilitasyonlarına katılım zorunlu hale getirildi.

Düzenleme ile birlikte “çat kapı” haciz süreci de tarihe karışacak. Hâkimin onayı olmadan artık haciz kararı verilemez. Ayrıca göçmen kaçakçılığının asgari cezası 3 seneden 5 seneye çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN