Acun Ilıcalı “mesai saatlerine” isyan etti! “Bakanlar doğru karar verecektir” diyerek çağrıda bulundu: Mesai o saatte başlasın…

Acun Ilıcalı “mesai saatlerine” isyan etti! “Bakanlar doğru karar verecektir” diyerek çağrıda bulundu: Mesai o saatte başlasın…

Hem programlarıyla hem de açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Acun Ilıcalı, yine mesai saatlerinde isyan etmesiyle gündeme geldi. Yaptığı açıklamalar neticesinde “bakanlar ve yetkililer doğru karar verecektir” diyerek çağrıda bulunan ünlü isim mesailerin o saatte başlaması gerektiğini söyledi.

1-3 Mart tarihleri arasında ‘Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak’ temasıyla 3’üncü kez düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na (ADF), katılan yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı, mesai saatlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ünlü isim Türkiye’deki çalışma saatlerini eleştirerek mesai saatlerinin daha uyguna çekilmesi gerektiğini ifade etti. Hull City takımının sahibi, yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı, bazı meslekleri bu konunun dışında bırakarak özellikle de bakanlara seslendi.

yeni-proje-19.jpg

“NİYE BU KADAR ERKEN KALKILIYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM”

Mynet’te yer alan habere göre, ünlü televizyoncu daha önce de yaptığı açıklamalarda Türkiye’deki çalışma saatlerini eleştiride bulunurken, “Niye bu kadar erken kalkıyor anlamış değilim. İnsanlar uyusun ya” sözleriyle gündeme gelmişti. Bu açıklamalarından sonra şimdi de katıldığı etkinlikte, "Normal çalışma saatleri 10.30'da başlamalıdır. Öğlene kadar uyuyalım demek istemiyorum ama sabah 06.00'da seyahat etmeye değecek bir şey yok" diye konuştu.

Daha önce dile getirdiği ve tartışma konusu olan sabah erken kalkma durumuna ilişkin tekrar aynı düşünceleri ve ifadeleri paylaşan ünlü televizyoncu “Neden her sabah 06.00’da kalkmak zorundayız?” diyerek şu açıklamaları yaptı:

"Bundan 50 yıl önce televizyon yokken akşam 08.00’de, 09.00’da yatmak zorundaydınız çünkü elektriğiniz yoktu, sabah kalkıp işe giderdiniz. Şimdi o saatlerde yatan var mı? Ben sabah 5.00'te yatıyorum ama insanlar 10, 11 ya da 12 gibi yatıyor. Sabah 06.00’da uyanıyorsunuz, yeterince uyumamışsınız, sonra işe gidiyorsunuz. Neden 06.00’da uyanmak zorundayız?"

yeni-proje-20.jpg

“MESAİ BAŞLANGIÇ SAATİ 10.30 OLMALI”

Hem teknoloji hem iletişim alanında ciddi adımlar atıldığını ve insanların evden bile çalışabildiğini ifade eden Ilıcalı, mesailerin 10.30’da akşam başlaması gerektiğinin daha doğru olduğunu söyledi. Ilıcalı, bazı meslekleri içine katmayarak bu şekilde değişiklikler yapılabileceğini söylerken sabah seyahat etmeye değecek bir şeyin olmadığını ifade etti.

yeni-proje-21-001.jpg

BAKANLARA VE YETKİLİLERE SESLENDİ

Ilıcalı, sözlerini şöyle bitirdi:

"İletişimde çocukken hayal bile edemeyeceğimiz gelişmeler var. Artık insanlar evlerinde çalışabilir. Toplantılarınızı Zoom üzerinden yapabilirsiniz. Peki vardiya neden çalışıyor? Bakanlar ve yetkililer doğru kararı verecektir. Hastaneler, eczaneler gibi bazı meslekler için buna katılıyorum. Ancak normal çalışma saatleri 10.30'da başlamalıdır. Öğlene kadar uyuyalım demek istemiyorum ama sabah 06.00'da seyahat etmeye değecek bir şey yok.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN