Adana ve Diyarbakır arası kaç km?

Adana ve Diyarbakır arası kaç km?

Günümüzde birçok farklı ulaşım aracı, insanların bir noktadan diğerine seyahatlerini kolaylaştırmak için kullanılmaktadır. Bu araçlar arasında karayollarında seyreden araçlar, trenler, uçaklar ve gemiler gibi çeşitli ulaşım araçları bulunmaktadır. İki şehir veya ülke arasındaki seyahatlerde, seçilen ulaşım aracı seyahatin süresini ve mesafesini belirleyebilir. Örneğin, Adana'dan Diyarbakır'a yapılacak bir seyahatte, seçilen ulaşım aracıyla kat edilecek mesafe ve harcanacak zaman önemli olacaktır

Adana ve Diyarbakır arası kaç km? Adana ile Diyarbakır arasındaki mesafe ve süre, seyahat edilen vasıtaya göre değişmektedir. Bu iki şehir arasındaki mesafe karayoluyla yaklaşık 520 kilometre, şehirlerarası otobüsle ise 525 kilometredir. Uçakla seyahat edenler için ise mesafe yaklaşık 440 kilometredir.

Seyahat edilen vasıtaya göre de süre değişmektedir. Kişisel araçla yapılan bir yolculuk yaklaşık olarak 5 saat 45 dakika sürerken, otobüsle yapılan bir seyahat 8 saat 15 dakika, uçakla yapılan bir seyahat ise yaklaşık olarak 1 saat 20 dakika sürmektedir.

KARAYOLUYLA ADANA'DAN DİYARBAKIR'A YOLCULUK

Diyarbakır ile Adana arasındaki karayolu bağlantısı üzerinde birden fazla yol bulunmaktadır. E90 karayolu kullanılarak yapılan bir seyahat 5 saat 49 dakika sürerken, E360 ve E90 karayollarının tercih edilmesi durumunda bu süre 6 saat 39 dakikaya çıkmaktadır.

OTOBÜSLE ADANA'DAN DİYARBAKIR'A YOLCULUK

Şehirlerarası bir otobüsle Adana'dan Diyarbakır'a yapılan yolculuk yaklaşık olarak 8 saat 15 dakika sürmektedir. Bu süre, otobüs firmalarının verdiği molalar ve trafik kurallarının dikkate alınmasıyla hesaplanmaktadır.

UÇAKLA ADANA'DAN DİYARBAKIR'A YOLCULUK

Diyarbakır Havalimanı ile Adana Havalimanı arasındaki uçak yolculuğu ise yaklaşık olarak 1 saat 20 dakika sürmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN