Adana ve Gaziantep arası kaç km?

Adana ve Gaziantep arası kaç km?

Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Adana ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Gaziantep, coğrafi olarak farklı bölgelerde yer almasına rağmen birbirlerine oldukça yakındır. İki şehir arasında en sık sorulan sorulardan biri de ulaşım yolları ve mesafedir.

Adana ve Gaziantep arası kaç km? Adana ile Gaziantep arasındaki mesafe yaklaşık olarak 223 kilometredir. Bu mesafeyi kişisel araçla kat etmek tercih edildiğinde yaklaşık 2 saat 30 dakika sürebilir. Otobüsle seyahat etmek isteyenler için ise bu süre 3 ila 3,5 saat arasında değişebilir. Ancak otobüslerin mola ve yol güzergahı sebebiyle süre daha da uzayabilir.

Gaziantep'ten Adana'ya arabayla gitmek ise yaklaşık olarak 2 saat 30 dakika sürmektedir. Bu süre, kişisel araçla seyahat etmenin konforunu ve esnekliğini sunmaktadır. Otobüsle seyahat etmek isteyenler için ise belirli otobüs firmaları seferler düzenlemektedir. Otobüsle seyahat hem sık seferlerle hem de bütçe dostu olmasıyla tercih edilmektedir.

Uçakla seyahat etmek isteyenler için ise direkt uçuş imkanı bulunmamaktadır. Ancak aktarmalı uçuşlarla Adana üzerinden Gaziantep'e veya Gaziantep üzerinden Adana'ya ulaşmak mümkündür. Aktarmalı uçuşlar genellikle Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yapılır ve buradan da Gaziantep Oğuzeli Havalimanı'na aktarma yapılabilir. Ancak aktarmalı uçuşlar nedeniyle bu seyahatlerin süresi 4 saatten başlayıp 9 saate kadar uzayabilir. Uçakla seyahat etmek karayolu taşımacılığına oranla daha maliyetli olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN