Altın fiyatlarında böyle bir karar beklenmiyordu! Resmi Gazete kararı altını olanları şoke etti

Altın fiyatlarında böyle bir karar beklenmiyordu! Resmi Gazete kararı altını olanları şoke etti

Son zamanların en popüler yatırım aracı olan altında beklenmedik gelişmeler yaşanıyor. Bugün resmi gazetede yayınlanan altın kararından yatırımcılar yakından etkilenecek. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Paralarının değerini artırmak için çeşitli yatırım araçlarına güvenen vatandaşların ilk tercihi altın oluyor. Vatandaşların altına yatırım yapmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar..

altın

ALTIN YATIRIMCILARININ DİKKATİNE

Düşük gelir elde edip kazanmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Altın yatırımcılarının zarar etmemesi için önlemler alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre altın hesabı, Türk Lirası mevduat ve katılma hesabına çevrilecek.

YENİ DÖNEME GİRİLİYOR

Altın birikim hesabı açarken veya kitle fonlamasına dönüştürürken sıfır gelir vergisi stopajı olduğu ortaya çıktı. Altın takası yaparak ekonomiye katılan kişilerin kaybetme riskine karşı korunduğu tespit edilmiştir. Ekonomiyi altın tamponu altına almaya yönelik tedbirler kapsamında TL'ye çevrilen hesaplar için stopaj oranının %0 olduğuna dikkat çekildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN