Arka Sokaklar'daki o sahne kriz çıkardı! Adalet Bakanı: Gerekli cezayı vereceğiz

Arka Sokaklar'daki o sahne kriz çıkardı! Adalet Bakanı: Gerekli cezayı vereceğiz

Türk televizyon tarihinin en uzun süren haftalık dizisi olan Arka Sokaklar'daki o sahne büyük tepki topladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, söz konusu sahneye sert bir dille tepki gösterdi.

Geçen yıl 18 Kasım'da sürpriz bir kararla yayın hayatına ara veren Türk televizyon tarihinin en uzun süren haftalık dizisi Arka Sokaklar, 1 Eylül'de ekranlara gelen yeni bölümüyle yayın hayatına yeniden başladı. Dizinin bir bölümünde gardiyanların bir tutukluyu darp etmesi tepki topladı.

Başrollerinde Zafer Ergin, Özgür Ozan, İlker İnanoğlu, Oya Okar ve Ozan Çolakoğlu gibi isimlerin yer aldığı 'Arka Sokaklar' adlı dizide yer alan 'gardiyan' sahnesi tepki topladı.

BAKAN TUNÇ:GEREKLİ CEZAYI VERECEĞİZ

Dizide gardiyanların bir tutukluyu darp ettiği anlar sosyal medyanın gündemine otururken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, söz konusu sahneye tepki gösterdi. Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir televizyon dizisinde ceza infaz kurumlarımızda görev yapan infaz koruma memurlarımızı karalamaya dönük, onları rencide edici sahnelerin yayınlanması kabul edilemez. Görevlerini kanun ve yönetmelikler çerçevesinde fedakarca çalışarak yerine getiren ceza infaz koruma personelimize yönelik gerçekleştirilen bu tür yayınlarla ilgili olarak gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Söz konusu sahne hakkında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden de bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada ceza infaz kurumlarında görev yapan personelin, temel insan hakları, uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuata tam riayetle görevlerini ifa ettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Buna karşın, bir televizyon kanalında yayınlanan 'Arka Sokaklar' adlı dizide, kurgunun da ötesine geçen, infaz ve koruma memurlarımızı töhmet altında bırakacak, görev sorumlulukları ile bağdaşmayan sahneleri kabul etmemiz mümkün değildir. Kurumlarımızı ve gece gündüz fedakarca çalışan personelimizi karalayan, eleştiri sınırlarının çok ötesinde hedef haline getiren söz konusu yayınları kınıyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN