Armut kabuğunu kaynatıp çayını içince o sorunu kökten çözüyor! Kabuğunu soyup çöpe atmak meğer büyük hataymış

Armut kabuğunu kaynatıp çayını içince o sorunu kökten çözüyor! Kabuğunu soyup çöpe atmak meğer büyük hataymış

Armut kabuğu, en az kendisi kadar insan sağlığına faydalı. Bol lif içeren armut kabuğu, armudun etli kısımlarından daha fazla life sahip. Armut kabuğundan yapılan çayın da faydaları oldukça değerli. İşte, armut kabuğunun faydaları...

Sevilen meyvelerden biri olan armut, sağlığımız için birçok vitamin ve mineral içermesinin yanı sıra kabukları da kıymetli. Özellikle kabuğundan elde edilen çay, tam anlamıyla şifa deposu.

ARMUT KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

Armut, bol C vitamini sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Aynı zamanda kalp sağlığımızı koruma altına alan armut, kemik sağlığını da koruma altına alır.

Medyatava'da yer alan habere göre, armut kabuğu, bağışıklık sistemini güçlü tutar. Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı vücudun direncini artırır.

ARMUT KABUĞU ÇAYI NEYE İYİ GELİR?

Armut kabuğu aynı zamanda vücudu enfeksiyonlara karşı da koruyor. Armut kabuğundan yararlanmanın en sağlıklı ve en faydalı yolu, onlardan çay yapmak. Hazırlayacağını armut kabuğu çayı sayesinde kış hastalıklarına karşı kalkan oluşturabilirsiniz.

2 bardak suyu bir tencereye alın. Ardından 1 tane armut kabuğunu soyun ve suya atın. Yaklaşık 15 dakika kadar kabukları bu şekilde kaynatın. Dilerseniz içerisine limon dilimi, karanfil veya çubuk tarçın atarak hem lezzetini hem de şifasını artırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN