Damak çatlatan pilav tarifi için peşinizden koşacaklar! 55 yıllık sokak pilavcısı, sır gibi sakladığı püf noktasını açıkladı

Damak çatlatan pilav tarifi için peşinizden koşacaklar! 55 yıllık sokak pilavcısı, sır gibi sakladığı püf noktasını açıkladı

55 yıllık sokak pilavcısı Ahmet Erdem Ramadan, pilava lezzet katan tüyoları sosyal medya hesabından ilk kez paylaştı. Peki, lezzetli pilav nasıl yapılır? Tane tane pilav yapmanın sırrı nedir? Pilav nasıl güzelleştirilir? Pilav lapa olmaması için ne yapmalı? İyi pilav yapmanın püf noktası nedir? İşte, lezzetli pilav yapmanın kolay tarifi...

Türk mutfağının en kadim ve baş tacı yemeklerinden biri olan pilav yemeğini kolay gözükse de tane tane dökülen iyi bir pilav yapmak o kadar basit bir iş değil. Tarife uygunluk ve tecrübe sayesinde herkes pirinçlerin tane tane ayrıldığı enfes pilavlar yapabilir.

LEZZETLİ PİLAV YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELER?

PİLAVI TAVUK SUYUYLA PİŞİRİN

Tavuk suyu, pilavın ana malzemelerinden biri olan pirincin lezzetini artırır. Pilavınızın daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanabilirsiniz. Ayrıca, tereyağı da pilavın lezzetini artıran bir diğer malzemedir. Tereyağı kullanarak pilavınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

PİLAVA LİMON SUYU EKLEYİN

Pilava limon suyu sıkmak da lezzet açısından oldukça önemli. Limon suyu, pilavın daha hafif ve ferah bir tat almasını sağlar. Pilavınıza limon suyu ekleyerek, daha lezzetli bir pilav yapabilirsiniz.

PİLAVI KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

Yurt'ta yer alan habere göre, pilavın pişirme süresi de önemli bir faktör. Pilavı kısık ateşte pişirmek, pirincin daha iyi pişmesini sağlar ve pilavın daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, kısık ateşte pişirilen pilav daha kabarık ve yumuşak olur.

LEZZETLİ PİLAV TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık pirinç

3 su bardağı sıcak su(tavuk suyu da kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı arpa şehriye

1,5 çay kaşığı tuz

LEZZETLİ PİLAV YAPILIŞI

Pirinci yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir kenarda süzgecin içinde bekletin.

Zeytinyağı ve tereyağını yayvan bir tencereye alın. Arpa şehriyeleri altın sarısı renk alana kadar kavurun.

Süzülmüş pirinci ilave ederek kavurmaya başlayın.

Tuzu ilave edin.

Pirinci sürekli karıştırarak 3-4 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra içerisine 3 su bardağı kaynar su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte 3-4 dakika, daha sonra orta ateşte 3-4 dakika, en son da kısık ateşte tane tane olup, suyunu çeken kadar pişirin.

Suyunu çekince ocaktan alın ve 20 dakika boyunca demlenmeye bırakın.

Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN