Artık çöpe atmaya kıyamayacaksınız! Cüzdanınıza 2-3 tane hurma çekirdeği koyun! Nedenini öğrenince çok şaşıracaksınız

Artık çöpe atmaya kıyamayacaksınız! Cüzdanınıza 2-3 tane hurma çekirdeği koyun! Nedenini öğrenince çok şaşıracaksınız

Hurmanın İslamiyet’te manevi değeri oldukça büyük. Öyle ki çekirdeğinin bereket ve bolluk getireceğine de inanılır. Peki, cüzdana 2-3 tane hurma çekirdeği koymak ne işe yarıyor? İşte cevabı…

Hurma yalnızca bir meyve olmakla kalmıyor, güç, zafer, bereket ve inanç sembolü olan kıymetli bir besindir. Kur’ân-ı Kerîm’de yirmi üç yerde “hurma ağacı” (nahl, nahle, lîne), “hurma bahçesi” (cennetün / cennâtün min nahîl), “hurma” (nahîl, semerâtü’n-nahl, rutab), “hurma kütüğü” (a‘câzü nahl), “hurma dalı” (urcûn) ve “hurma lifi” (mesed) şekillerinde hurmanın bahsi geçmektedir.

Resulullah’ın, “Halanız olan hurma ağacına saygı gösteriniz! Çünkü ilk hurma ağacı, Âdem aleyhisselâmın yaratıldığı çamurun artıklarından yaratıldı” sözü, belki de bitkilerin en üstünü olduğuna işarettir. Ayrıca halk arasında da hurma çekirdeğinin atılmaması ve saklanması gerektiğini inanılmaktadır. Öyle ki hurma çekirdeği bolluk ve bereket getirmektedir. Peki, hurma çekirdeği ve bereket arasındaki bağ nedir? İşte cevabı…

hurma-cekirdegini-cuzdana-koymak-1.jpg

HURMA ÇEKİRDEĞİ BEREKET GETİRİYOR MU?

İnanışa göre cüzdana hurma çekirdeği koymak bereket getirir. Öyle ki çekirdeği taşıyanların yokluk çekmeyeceğine inanılmaktadır. Fakat, saklamakla ilgili batıl bir inanca kendimizi adamamak gerekiyor.

Bereket getirmesi için, dileklerin gerçekleşmesi için ya da hastalıktan kurtulmak için türbelere mum yakmak, bir eşyayı saklamak, bez bağlamak, taş yapıştırmak ve adamak sureti ile ölülerin ruhaniyetinden medet ummak da batıl ve hurafi inançlara giriyor.

Herhangi bir konuda meded dilemek, yardım istemektir. Ancak her türlü yardımın kaynağı ve başvurulacak mercii Allah Teâlâ'dır. Allah Teâlâ'dan başkasından yardım dilemek caiz değildir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN