Asgari ücret masasından kalkan Türk-İş işin gerçeğini açıkladı! TÜİK detayı ağızları açık bıraktı: 8.500 TL'ye ek...

Asgari ücret masasından kalkan Türk-İş işin gerçeğini açıkladı! TÜİK detayı ağızları açık bıraktı: 8.500 TL'ye ek...

Asgari ücret Ocak 2023 zammı 8,506 TL oldu. Asgari ücretin basın toplantısına TÜRK-İŞ’in katılmadığı görüldü. Türk-iş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak'ın danışmanı asgari ücret toplantısına çağrılmadıklarını açıkladı. 2023 yılı asgari ücretine muhalefet şerhi koyulurken, TÜRK-İŞ'ten bir başka açıklama daha geldi. "8.500 TL işçi ve kamuoyunun beklentisini karşılamadı" denilen bildiride, TÜİK detayı ise dikkat çekti.

Ocak 2023 asgari ücret zammı 8.506 bin tl olarak açıklanması konusunun uzunca müddet konuşulması bekleniyor. Asgari ücretin basın toplantısına Türk iş’ in katılmadığı görülmesi sonrası şaşkınlık yyaşanmış çeşitli spekülasyonlar ortaya atılmıştı. Türk iş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak'ın danışmanı asgari ücret toplantısına çağrılmadıklarını açıklayarak çok konuşulan durumun detayına dair bilgi aktarımıştı. 2023 yılı asgari ücretine muhalefet şerhi koyulduğu sendika arafından gündeme getirilerek anlaşmanın sendika boyutunda kabul görmediği özellikle işçi kesimine yönelik olarak beyan edildi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ın 9.000 TL’nin altındaki bir rakama imza atmayacaklarını açıklayarak bu tavrın yaşanacağını söylemişti. Taraflar rakamda uzlaşamayınca devreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girerek ücrete nokta koyulmuştu.

2

Ergün Atalay: Türkiye İstatistik Kurumu İnsiyatif almaktan kaçındı


İşçi sendikası yeni yaptığı açıklama da 8.500 olarak açıklanan rakamı işçinin ve kamuoyunun beklentisinin gerisinde kaldığını belirterek beklentilerinin çok daha yüksek olduğunu ifade ettiler. Açıklamada dikkat çeken bir başka konu ise TÜİK ile ilgili bölüm olduğu öğrenildi. Özelikle sendikasız işçilerin önemli bir bölümünün temel meselesi olan asgari ücretin işçi kesiminin savunduğu ilkeler çerçevesinde karara bağlanması, ülkemiz çalışma hayatı açısından önemli bir açılım sağlayacaktı denilerek Anayasada asgari ücretin tespitinde çalışanların geçim şartları göz önünde bulundurulması hükmü yer almaktadır diyerek bunun gözetilmediğine dair tepkiler ısrarla vurgulandı.

 

İşveren temsilcisi TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol dan da açıklamalar gelirken asgari ücret basın toplantısında yaptığı açıklamasında birlik mesajı vererek çalışma barışının önemine vurgu yaparak işverenler olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade ettiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN