ATM'den para çekip yatıranlar dikkat! SMS ile bildirildi: O limit yükseltildi!

ATM'den para çekip yatıranlar dikkat! SMS ile bildirildi: O limit yükseltildi!

Yapı Kredi, müşterilerine gönderdiği SMS ile sevindirici bir haber verdi. ATM'den günlük para çekme limitinin yükseltildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın yayımladığı yeni regülasyonla birlikte ihtiyaç kredilerinde menkul kıymet zorunluluğu getirildi. Bu kararla birlikte kredi kartıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olması kararlaştırıldı. Bankalar, menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte kredi kartından nakit avans çekimini durdurma yoluna gittiler.

Bu gelişme bankaların zararına bir durum olarak değerlendirildi. Öncesinde düşük faiz oranlarıyla kredi kartından nakit avans çekimi yapılan bir dönemdeyken, menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte talep enflasyonunun kısıtlanmaya çalışıldığı belirtildi.

YENİ DEĞİŞİKLİK İLE İLGİLİ DETAYLAR

3

Ayrıca, bugün yapılan bir haberde, ATM'den para çekme işlemleriyle ilgili de bir değişiklik olduğu ifade edildi. Bankalar, bireysel müşterileri için belirledikleri günlük para çekme limitlerini uygulamaya koydular. Bu limit bankadan bankaya farklılık göstermektedir ve banka hesabında ne kadar para olduğuyla bağlantılı olarak belirlenir. Bu uygulama, olası hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek amacıyla yapılmaktadır.

Yapı Kredi Bankası ise müşterilerine gönderdiği SMS ile günlük para çekme limitini yükselttiğini duyurdu. Müşteriler, ATM'lerden günlük 7.500 TL'ye kadar ücretsiz para çekebileceklerdir. Ayrıca, ücretli para çekme limiti de 10.000 TL'ye yükseltilmiştir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN