Ayaklarınız mı ağrıyor? O zaman ayak ağrılarını şıp diye anında kesen bu yöntemleri mutlaka deneyin!

Ayaklarınız mı ağrıyor? O zaman ayak ağrılarını şıp diye anında kesen bu yöntemleri mutlaka deneyin!

Ayaklarınızı rahatlatmak ve ayaklarınızı şımartmak için bir kuaför salonuna gidebilirsiniz. Ancak bunu evde de yapabilirsiniz. Ev ilaçları, ayaklarınızı rahatlatabilecekleri ve bununla birlikte uygun maliyetli oldukları için deneyebileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Üstelik dışarı çıkmanıza gerek yok ve bunu evinizde de yapabilirsiniz.

Ayaklarınıza çok iyi bakmanız çok önemli çünkü ayaklarınız çok iş yapıyor. Uzun süre ayakta durmak ya da uzun mesafeler yürümek gibi hepsini yaparlar. Bu nedenle, onlar da biraz bakımı hak ediyor. Bazen ayaklarınız ağrıyabilir ve yorulabilir ve böyle zamanlarda ayaklarınıza iyi bakmanız gerekir.

Ayak ağrılarına yardımcı olabilecek bir başka etkili yol da ayak masajıdır. Herkese ayaklarınıza masaj yapmasını söyleyebilirsiniz veya ayaklarınıza kendi başınıza masaj yapabilirsiniz.

Ayaklarınızı rahatlatmak için bir salonu ziyaret etmek yerine bunu evde de yapabilirsiniz. İşte ayaklarınızı yatıştırmaya yardımcı olabilecek o ev ilaçları.

1-007.jpg

AYAK BANYOSUNU DENEYİN

Bu, ağrıyan ayakları yatıştırmanın en etkili yollarından biridir. Sıcak suya banyo tuzu veya epsom tuzu ekleyin ve ayaklarınızı sıcak suda bekletin. Bu, ayaklarınızı yatıştırmaya ve varsa şişmeyi azaltmaya yardımcı olacaktır.

AYAK MASAJI YAPIN

Ayak ağrılarına yardımcı olabilecek bir başka etkili yol da ayak masajıdır. Herkese ayaklarınıza masaj yapmasını söyleyebilirsiniz veya ayaklarınıza kendi başınıza masaj yapabilirsiniz. Ayaklarınıza masaj yapmak için biraz yağ veya losyon da kullanabilirsiniz. Piyasada ayaklarınıza masaj yapmak için kullanabileceğiniz birkaç araç var.

2-002.jpg

BUZ KULLANMAYI UNUTMAYIN

Ağrı ve şişme için ayaklarınıza buz uygulayabilirsiniz, Bir buz torbası kullanabilir veya ayaklarınızı donmuş bir su şişesinin üzerinde yuvarlayabilirsiniz, ayrıca şişmeyi ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.

AYAKKABILARINIZI DEĞİŞTİRİN

Uzun yürüyüşler yapan veya daha uzun süre ayakta kalan biriyseniz, size en uygun ayakkabıyı satın almanız ve gerekli desteği sağlamanız en iyisidir. Yeterince iyi olmayan ayakkabılar alıyorsanız, ayaklarınızı etkiler ve ayaklarınızın şişmesine ve iltihaplanmasına neden olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN