Bağırsaklara boşuna ikinci beyin denilmiyor! Bunları yiyin bağırsaklarınız saat gibi çalışsın

Bağırsaklara boşuna ikinci beyin denilmiyor! Bunları yiyin bağırsaklarınız saat gibi çalışsın

Bağırsaklar için ikinci beyin boşuna denilmiyor! Bunları yiyen bağırsaklarını korur, saat gibi tıkır tıkır çalışır...

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güner Sönmez, bağırsak sağlığının önemine dikkat çekerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bağırsakların "ikinci beyin" olarak nitelendirildiğini belirten Prof. Dr. Sönmez, sağlıksız bağırsakların MS, Lupus, Sedef, Graves, Haşimato gibi otoimmün hastalıklardan şekere kadar birçok hastalıkla ilişkili olduğunu vurguladı.

BAĞIRSAK SAĞLIĞI NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

Bağırsak sağlığı koruyan o içecek ortaya çıktı! Kabızlığa da ishale de iyi geliyor: 1 bardak içmek

Prof. Dr. Sönmez'e göre, bağırsak sağlığı sadece sindirim sistemi için değil, tüm vücut sağlığı için tahmin ettiğinizden çok daha önemli. Çünkü bağırsaklar, bağışıklık sistemimizin merkezi ve birçok hormonun üretildiği yer. Sağlıksız bağırsaklar, vücudun dengesini bozarak çeşitli hastalıklara zemin hazırlayabiliyor.

PROF. DR. GÜNER SÖNMEZ'DEN SAĞLIKLI BAĞIRSAKLAR İÇİN 11 ALTIN KURAL

Uzmanlar Bu Yaz Bağırsak Sağlığınıza Nasıl Dikkat Edeceğinizi Açıklıyor

  • Probiyotik Besinler Tüketin: Yoğurt, peynir, kefir, turşu, elma sirkesi gibi doğal fermente gıdalar bağırsak florasını destekler.
  • Prebiyotik Besinler Tüketin: Soğan, sarımsak, pırasa, enginar, yer elması, elma, muz gibi prebiyotikler, probiyotiklerin beslenmesini sağlar.
  • Düzenli Egzersiz Yapın: Haftada 3 kez egzersiz yapmak, bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirimi kolaylaştırır.
  • Susuz Kalmayın: Yeterli su içmek, bağırsakların düzgün çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı önler.
  • Lifli Gıdalar Tüketin: Tam tahıllı ürünler, brokoli-karnabahar benzeri sebzeler, kuruyemişler, bakliyat gibi lifli gıdalar, bağırsak hareketlerini düzenler ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • İşlenmiş ve Rafine Gıdalardan Uzak Durun: İşlenmiş gıdalar ve rafine şekerler, bağırsak florasını bozarak iltihaplanmaya yol açabilir.
  • Kırmızı Et Yağsız ve Ölçülü Tüketin: Aşırı kırmızı et tüketimi, bağırsaklarda zararlı bakterilerin çoğalmasına neden olabilir.
  • Kaliteli ve Yeterli Uyku Uyuyun: Uykusuzluk, bağırsak sağlığını olumsuz etkileyebilir ve sindirim sorunlarına yol açabilir.
  • Zeytinyağı Tüketin: Zeytinyağı, bağırsakları koruyan antioksidanlar içerir ve sindirimi kolaylaştırır.
  • Kronik Stresten Uzak Durun: Stres, bağırsak hareketlerini bozarak sindirim sorunlarına yol açabilir.
  • Magnezyum Düzeyini Kontrol Edin: Magnezyum eksikliği bağırsak sorunlarına neden olabilir. Doktor tavsiyesiyle Magnezyum Glisinat takviyesi alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN