Bahar alerjileri gözünüzü korkutmasın! Mevsimsel alerjiye iyi gelen 6 besin belli oldu! Beslenme listenizde mutlaka yer verin

Bahar alerjileri gözünüzü korkutmasın! Mevsimsel alerjiye iyi gelen 6 besin belli oldu! Beslenme listenizde mutlaka yer verin

Bahar mevsimi ile birlikte alerji sezonu da açıldı. Alerjik reaksiyonlardan uzaklaşmak isteyen vatandaşların tüketebileceği yiyecekler belli oldu. Bu besinleri tüketenler alerjik belirtilerden de etkilenmeyecek. İşte alerjilere iyi gelen o yiyecekler…

Bahar ile birlikte burun akıntısı, tıkanıklık, göz yaşarması, hapşırma gibi birçok farklı belirti ortaya çıkıyor. Alerjik reaksiyonlarla başa çıkmak isteyen vatandaşlar için açıklama ABD'li diyetisyen ve beslenme uzmanı Jenna Volpe’den geldi. Bazı fonksiyonel gıdalar ve bitkiler ile mevsimsel alerjilerinizden kurtulabilirsiniz. İşte alerjilere iyi gelen o yiyecekler…

MEVSİMSEL ALERJİLERE İYİ GELEN BESİNLER

Volpe tarafından yapılan araştırma kapsamında bahar aylarında görülen alerji belirtilerine iyi gelen 6 yiyecek belli oldu. Bu besinleri tüketerek alerji belirtilerini en düşük seviyeye indirebilirsiniz.

bruksel-lahanasi.jpg

BRÜKSEL LAHANASI GİBİ C VİTAMİNİ İÇEREN SEBZELER

Alerji belirtileri görüldüğünde biraz brüksel lahanası atıştırarak veya akşam yemeğine garnitür olarak kullanarak belirtileri minimum seviyeye indirebilirsiniz. C vitamini vücuttaki doğal inflamatuar tepkileri düzenlerken alerji ile de baş etmektedir.

isirgan-otu-yapraklari.jpg

ISIRGAN OTU YAPRAKLARI

Klinik olarak yapılan araştırmalar kapsamında ısırgan otu yapraklarının çay, tentür veya kapsül şeklinde tüketilmesi alerjik ritmi olan birçok kişi için doğal rahatlama sağlamaktadır. Isırgan otunun vücutta hafif bir antihistamin etkisine sahip olduğu belirtilirken burun akıntısı veya aşırı mukus üretimi gibi alerjik semptomlara da iyi gelmektedir.

portakal.jpg

PORTAKAL GİBİ C VİTAMİNİ İÇEREN MEYVELER

Portakal ile birlikte greyfurt, mandalina gibi diğer narenciyelerde alerjik reaksiyonları en düşük seviyeye indiriyor. C vitamini içeren portakalın alerjilere iyi geldiği tespit edilmiştir.

bal-1.jpg

ORGANİK BAL

Organik olarak üretilen gerçek balın mevsimsel alerjilere iyi geldiği bilinmektedir. Geçmişten günümüze kadar pek çok bitkisel tedavide yer alan bal mevsimsel alerji semptomlarını da en düşük seviyeye indiriyor. Yapılan araştırmalar kapsamında günlük olarak belirli miktarlarda yerel organik bal veya çiğ manuka balı tüketmenin mevsimsel alerjiler için doğal bir rahatlama sağladığı tespit edildi.

kuersetin-acisindan-zengin-meyve-ve-sebzeler.jpg

KUERSETİN AÇISINDAN ZENGİN MEYVE VE SEBZELER

Kuersetin, birçok meyve ve sebzede bulunan bir tür antioksidan olarak görülmektedir. Bulaşıklık sistemini aktif eden bir histamin etkisi yaratan kuersetin, fonksiyonlar beslenme ve tıpta da sıkça kullanılır.

lahana.jpg​​​​​​​

LAHANA

Tarifleriniz kuersetin açısından zengin olan lahanayı eklemeniz gerekiyor. Belirli bir yiyeceğim mevsimsel alerjilere tamamen iyi geldi kanıtlanmamış bir durum olsa da lahananın antienflamatür özelliğe sahip olması alerjik semptomların azalmasına neden olmaktadır.


Belirtilen gıda ve bitkileri tüketerek mevsimsel alerjilerinizi minimum seviyeye indirebilirsiniz. Bu sayede doğal yoldan rahatlama sağlarken alerjik tepkileri de sağlıklı bir şekilde giderebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN