Bahar ve Nihal kardeşler gözaltına alındı! Fenomenlerin faturası bir bir kesiliyor, soruşturma detayları şok etti

Bahar ve Nihal kardeşler gözaltına alındı! Fenomenlerin faturası bir bir kesiliyor, soruşturma detayları şok etti

Bahar ve Nihal kardeşler gözaltına alındı! Soruşturma detayları şok etti! Fenomenlerin faturası teker teker kesiliyor! Yaptıkları duyanları şaşkına çevirdi! İşte Bahar ve Nihal kardeşlerin soruşturma detayları...

Son dakika haberine göre, sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alındı.

CANDAN KARDEŞLER NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

nihal-ve-bahar-candan-gozaltina-alindi-4.webp

2020 yılından bu yana devam eden bir operasyonun sonucunda, fenomen kardeşler Nihal ve Bahar Candan'ın 100 milyon TL'lik vurgun yapan bir suç örgütüne mensup oldukları ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Nihal ve Bahar Candan ile itlikte Hacı İsrafil Sağlam isimli bir kişiyi de dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından şüpheli oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bahar ve Nihal Candan kardeşler, lüks yaşantılarını sosyal medya üzerinden sıkça paylaşmalarıyla tanınıyordu. Ancak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına kara para akladıkları iddiasıyla yapılan suç duyurusu, fenomen kardeşlerin yaşamlarına gölge düşürdü.

SAZAN SARMALI YÖNTEMİYLE DOLANDIRMIŞLAR

nihal-ve-bahar-candan-gozaltina-alindi-2.webp​​​​​​​

Candan kardeşlerin, sazan sarmalı yöntemiyle bir suç örgütünün gizli kasası olduğu ve çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiaları ortaya atıldı. İddialara göre, şüpheliler aracılığıyla birçok kişi mağdur edilmiş ve örgütün kasasına büyük miktarlarda para aktarılmış.

2020-2022 YILLARINDA 79 KİŞİYİ DOLANDIRMIŞLAR

nihal-ve-bahar-candan-gozaltina-alindi-3.webp​​​​​​​

İstanbul Emniyet Müdürlüğü​​​​​​​ ekipleri, şüphelilerin devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç sattıkları beyanını kullanarak güven kazandıklarını, ardından araç talepleri alarak para topladıklarını tespit etti. Topladıkları parayı geri ödemeyen ve mağdurlara araç teslim etmeyen şüphelilerin 2020, 2021 ve 2022 yıllarında toplamda 79 kişiyi dolandırdığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç sattıkları beyan ederek, güven kazandıkları kişilere ucuz araç sattıklarını ve bu şekilde para topladıklarını tespit etti.

13 KİŞİDEN 13 MİLYON LİRA TOPLANMIŞ

nihal-ve-bahar-candan-gozaltina-alindi-1.webp​​​​​​​

Operasyon sonucunda 13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplandığı belirlendi. Ancak şüpheliler, ihalede sorun olduğu gerekçesiyle mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları ortaya çıktı. Operasyon kapsamında çete lideri eski polis memuru Onur Apaydın dahil 5 kişi tutuklandı.

BU SABAH GÖZALTINA ALINDILAR

Soruşturmalara devam eden polis ekipleri, geniş kitlelerce tanınan Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin bahsi geçen çetenin paralarını akladıklarını tespit etti. Bunun üzerine sabah ismini Gülnihal Çiçek olarak değiştiren Nihal Candan, Aleysa Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam'a yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda fenomen kardeşlerin yanı sıra Hacı İsrafil Sağlam da gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yazılı ve görsel medya organlarında “Fenomen Bahar ve Nihal Candan sazan sarmalı vurgunu ile suçlanıyor" içerikli haberler nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Örgüt Faaliyeti Kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından yürütülen soruşturmada; 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 mağdurun dolandırıldığı tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında; şüpheliler A.B.C., G.Ç. ve H.İ.S. 14/11/2023 tarihinde Suç Örgütüne Üye Olma ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından gözaltına alınmıştır. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla tüm işlemler etkin biçimde yapılmaktadır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN