Bakanlık düğmeye bastı listedeki kişilere 15.000 TL yardım müjdesi geldi: Başvuru detaylarına dikkat!

Bakanlık düğmeye bastı listedeki kişilere 15.000 TL yardım müjdesi geldi: Başvuru detaylarına dikkat!

Aile Bakanlığından son dakika açıklamaları gelirken bu karar Meclis'ten onay aldı. 1 yıl boyunda listede olan kişilere 15 bin TL ödeme yapılacak. TC kimlik kartıyla yapılacak başvurular bugün itibariyle başladı.

Yeni yılla beraber ücretlerde artışlar yaşanırken gelen zamlar resmen göz doldurdu. Yılbaşında asgari ücrete yapılan zam ve memur maaş katsayılarının artışıyla beraber sosyal desteklerde de aynı oranda yükseliş gözlemlendi. Aile Bakanlığı yaptığı açıklamada 1 sene boyunca o kişilere 15 bin TL ödeme yatırılacağı haberi verildi. Peki kimler bu ödemelerde yararlanabilecek?

İhtiyaç sahiplerine verilen sosyal destekler Aile Bakanlığı tarafından günden günde genişletilirken ücretlerde de güncellemeler yapıldı. Bakanlığın sağladığı destekler için başvuru şartları açıklandı. 15 bin TL ödemelerden kimler faydalanabilecek? Zamlı sosyal destek ödeme tutarları ne kadar? İşte detaylar...

1 sene boyunca 15 bin TL destek

AİLE BAKANLIĞI 15 BİN TL DESTEK ŞARTLARI

Sosyal yardım paralarından yararlanmak isteyenler şartları araştırmaya başlarken şartlar belli oldu. Asgari ücretli kişilere 1 sene boyunca 15 bin TL ödeme yapılacak. Bu yardımdan faydalanmak için gerekli olan tek şart ise hane içerisinde bulunan kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasına dikkat ediliyor. Dar gelirli kişilerin yanı sıra asgari ücretli ve emeklilerde bu fırsattan yararlanabilir.

BAŞVURULAR NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Aile Bakanlığı tarafından duyurulan sosyal destek ödemelerinden faydalanmak için gerekli olan başvurular için e devlet üzerinden giriş yapmak yeterli olacaktır. TC kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılarak başvuru yapılabileceği gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da bizzat gidilerek başvuruda bulunabilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN