Baklagillerin gazını almanın en kolay yolu! Bunu yapınca hiç şişirmiyor: Sıcak suda bekletmek yerine

Baklagillerin gazını almanın en kolay yolu! Bunu yapınca hiç şişirmiyor: Sıcak suda bekletmek yerine

Baklagiller yemeklerini yemesi her ne kadar lezzetli olsa da şişirdiği için yemekten uzak durulur. Bu yöntemle bütün gazı alınıyor. Gaz yaptığı için yemekten uzak durmanıza gerek kalmayacak...

Baklagillerin pişirilmesi sırasında ortaya çıkabilen gaz sorununu önlemek için pratik bir yöntem bulunduğunu biliyor muydunuz? Baklagilleri pişirmeden önce ıslatmak, gaz oluşumunu azaltabilir. Ancak, sıcak su yerine soğuk suyla ıslatmanın daha etkili olduğu ortaya çıktı. Özellikle nohut, salatalık fasulye, yeşil mercimek gibi baklagilleri limonlu suya yatırmak, gaz oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor.

Islatma işleminden sonra, baklagillerinizi bir saat beklettikten sonra haşlayabilir ve yemeklerinizi pişirebilirsiniz. Bu yöntem, baklagillerin sindirilmesini kolaylaştırır ve sindirim sisteminde oluşabilecek gaz sorunlarını minimize eder. Pratik ve etkili bir çözüm olan bu yöntemi deneyerek daha rahat bir mide sağlığına kavuşabilirsiniz.

BAKLİYATLARIN GAZI NASIL ALINIR?

  • Baklagilleri pişirmeden önce soğuk suyla ıslatın.
  • İslatma suyuna limon suyu ekleyerek baklagilleri bekletin.
  • Islaklıktan sonra baklagilleri bir saat dinlendirin.
  • Ardından baklagilleri haşlayarak yemeklerinizi pişirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN