Banliyö ne demek?

Banliyö ne demek?

Yörekent olarak da bilinen banliyö, büyük şehirlerin çevresinde yer alan ve genellikle merkeze göre daha düşük nüfus yoğunluğuna sahip olan yerleşim birimleridir.

Banliyö ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK), banliyö kelimesini "Bir kentin çevresinde, genellikle işçi sınıfının oturduğu yer" olarak tanımlar. Şehir hayatının kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için ideal bir yaşam alanı sunar.

BANLİYÖ KELİMESİNİN DOĞRU YAZILIŞI

Günlük hayatta sıkça karşımıza çıkan bu kelime, zaman zaman yazımı konusunda karışıklıklara neden olabiliyor. Ancak doğru yazımı "banliyö" şeklindedir.

BANLİYÖ'NÜN KÖKENİ VE KULLANIMI

Kökeni Fransızca "banlieue" kelimesine dayanan banliyö, zaman içerisinde Türkçe'de de yerleşik bir terim haline gelmiştir. Kültürel entegrasyonun bir sonucu olarak dilimize adapte olan bu kelime, dilimizdeki yabancı kökenli kelimelerin zenginliğini gösterir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN