Batık Tüyleri Bu Şekilde Önleyebilir Ve Onlardan Kurtulabilirsiniz

Batık Tüyleri Bu Şekilde Önleyebilir Ve Onlardan Kurtulabilirsiniz

Kadınların ortak sorunu batık tüyler bir hayli can sıkıcı. Ama haberimizde paylaştığımız yöntemlerle batık tüyleriniz kabusunuz olmaktan çıkıyor. İşte batık tüyleri önlemek ve kurtulmanın yolları...

Vücudunuzu düzenli olarak ağda veya tıraş deneyimine tabi tuttuğunuzda, muhtemelen batık tüylere aşina olacaksınız. Çok nadiren batık bir tüye sahip olsanız bile, bunun oldukça acı verici olabileceğini ve çok da güzel olmadığını bilirsiniz. Bu batık tüyler çok rahatsız edici olabilir. Neyse ki, onları önlemenin ve onlardan kurtulmanın yolları var. Batık kıllarınız mı var? O zaman aşağıdaki ipuçları kesinlikle size yardımcı olacaktır.

batik-tuy-768x432.webp

BATIK TÜYLERİ BU ŞEKİLDE ÖNLEYEBİLİR VE ONLARDAN KURTULABİLİRSİNİZ

- ÖNLEME

Hem ağda hem de tıraş, kıl köklerinizi tahriş eder. Sonuç? Ölü deri hücreleri kıl folikülünün etrafında birikir ve bu da kılların daha fazla büyüyememesine, yani batık hale gelmesine neden olur. Bunun gelecekte olmasını önlemek istiyor musunuz? O zaman her zaman tüylerin çıkış yönünde tıraş olmalısınız. Asla tersine doğru tıraş olmayın! Ayrıca asla kuru cilt üzerinde tıraş olmayın. Cildiniz kuruduğunda kıllar sertleşir ve jilet tarafından cildinizden çekilir ve bu da tahrişe neden olur. Kıl ve folikül deriye çekilir ve bu da kıl dönmesi riskini artırır. Daha da hazırlıklı olduğunuzdan emin olmak istiyorsanız, tıraştan önce cildinizi de ovalayabilirsiniz.

Bu önleme ipuçları harika, ancak zaten batık tüyleriniz varsa onlardan nasıl kurtulacağınızı bilmek isteyeceksiniz.

ingrown-hair-razor.jpg

- SICAK KOMPRES

Eğer batık tüyleriniz varsa yapmanız gereken ilk şey tahrişi azaltmaktır, bu da ağrıyı hemen hafifletecektir. Bunu, söz konusu noktaya sıcak bir kompres koyarak yapabilirsiniz. Isı aynı zamanda iyileşme süreci için önemli olan kan akışını da uyaracaktır. Sıcak kompres nasıl yapılır? Bir kaseye kaynar su dökün ve bir çay kaşığı tuz ekleyin. Suyun hafifçe soğumasını bekleyin ve ardından suya bir bez batırın. Fazla suyu sıkın ve ardından bezi batık saçın üzerine yerleştirin. Bunu her gün üç dakika boyunca yapın.

6wxxarcb.jpg

- ZERDEÇAL

Zerdeçal, batık bir kılın şişmesini, kaşınmasını ve ağrısını azaltan bir madde içerir. Yarım çay kaşığı zerdeçal ile birkaç damla zeytinyağını karıştırın; bir macun yapmak için yeterli. Bu macunun bir kısmını batık kıla sürün ve ardından bir sıva ile örtün. İki saat geçtikten sonra alçıyı ve zerdeçal macununu çıkarın ve işlemi tekrarlayın. Enfeksiyon geçene kadar bunu yapmaya devam edin.

3417002-810x458.jpg

- ÇAY AĞACI YAĞI

Bu yağ, anti-inflamatuar özelliklerin yanı sıra hafifletici özelliklere sahiptir ve tahrişi kolaylaştırır. Beş damla çay ağacı yağı ve iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı batık kılların olduğu yere masaj yaparak uygulayın ve bir saat kadar orada bekletin. Bu işlemi her gün tekrarlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN