Beyaz Show, 5 yıl sonra o kanalda yeniden başlıyor! Tarih belli oldu, hazırlıklar tamam

Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show programı yıllar sonra yeniden izleyiciyle buluşuyor. 2018 yılında programa ara veren Beyazıt Öztürk, 2023 yaz aylarında yeniden televizyon ekranlarında boy gösterecek. Ünlü komedyen aynı zamanda bir de yarışma programı sunacak. İşte, Beyaz Show'un yeni bölümünün yayınlanacağı tarih...

Sohbet programı 'Beyaz Show'u yıllar sonra yeniden sunacağını duyuran Beyazıt Öztürk'ün hangi kanalde ekranlara geleceği belli oldu.

Daha önce 'O Ses Türkiye' yarışmasında jürilik yapan Beyazıt Öztürk, Beyaz Show için Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8 ile anlaştı.

54 yaşındaki komedyen, Beyaz Show'un yanı sıra 2000'li yılların sevilen yarışma programı 'Passaparola'yı da sunacak.

BEYAZ SHOW NE ZAMAN, HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

Gazeteci Sina Koloğlu'nun haberine göre, Beyazıt Öztürk yeni sezonda hem Beyaz Show'u, hem de Passaparola'yı yeniden ekrana getirecek. 7-8 bölüm olarak planlanan Beyaz Show'un temmuz ve ağustos aylarında yayınlanması bekleniyor.

Ünlü komedyen, bir döneme damga Passaparola yarışmasını da yeniden ekrana getirecek. Ünlü ismin sunacağı Passaparola yarışması, TV8'de her gün MasterChef Türkiye All Star yeni bölümünden önce izleyici karşısına çıkacak.

Ekranların sevilen yarışması Passaparola'yı 2002-2004 arası Metin Uca, 2004-2005 arası Mesut Yar ve Mehmet Ali Erbil en son 2010-2011 arasında Metin Uca sunmuştu.

beyazit-ozturk-ve-acun-ilicali.jpg

BEYAZ SHOW NEDEN BİTTİ?

İlk yayınını 6 Aralık 1996'da yapan Beyaz Show, son olarak 4 Mayıs 2018'de Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşmuştu. Beyazıt Öztürk'ün Beyaz Show'a ara vermesinin nedenlerinden biri de 2016 yılında yaşanan 'Ayşe öğretmen' olayı oldu.

8 Ocak 2016 tarihinde Beyaz Show'a canlı yayında telefonla katılarak, "Çocuklar ölmesin" diyen Ayşe Çelik'in sözleri gündeme oturdu. Diyarbakır'dan aradığını ve bir öğretmen olduğunu belirten konuk şunları söyledi:

"Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın."

Öğretmenin sözlerinin ardından, hassasiyeti için kendisine teşekkür eden Beyazıt Öztürk, "Elimizden geldiğince biz de duyurmaya gayret ediyoruz, emin olun. Ama bu söyledikleriniz bir kez daha bize ders oldu. Daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Oradaki insanlara selam olsun" dedi.


BEYAZ SHOW AYŞE ÖĞRETMEN OLAYI NEDİR?

Daha sonra bir açıklama yapan Beyazıt Öztürk, Ayşe Çelik'in sözleri nedeniyle kamuoyundan özür diledi. Beyazıt Öztürk, Kanal D Ana Haber Bülteni'nde şunları söyledi:

"Ben çok içinden geldim bu milletin. Terör örgütünün orada neler yaptığını her gün izliyoruz. Güvenlik güçlerinin nasıl zor şartlar altında çalıştığını hepimiz biliyoruz. Üzüldüm biz hep millete, vatana bağlılıkla büyüdük. Şansızlık oldu mu diyeyim, ne diyeyim bilmiyorum ama istemeden birini kırdıysak özür dilerim. Ama lütfen kimse beni politikaya malzeme etmesin. Ben bu zamana kadar politikadan uzak durmaya çalıştım, şimdi ise tam ortasındayım. İşimi çok seviyorum ve işime de devam edeceğim Kanal D'de. İstemeden bir şey yaptıysam özür diliyorum."

Daha sonra hem Ayşe Çelik, hem de programın sunucusu Beyazıt Öztürk ve program sorumlusu hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

AYŞE ÖĞRETMENE 1 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Programın sunucusu Beyazıt Öztürk, savcılık ifadesinde, "Söylediklerini duymadım, aklımdan şehitler geçti" dedi. Ayşe Çelik'e destek olmak için kendilerini ihbar eden 38 kişinin yargılandığı davada, Ayşe Çelik 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yeni dünyaya gelen çocuğuyla beraber cezaevine gönderilen Ayşe Çelik, 10 Mayıs 2019 tarihinde Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından tahliye edildi.

ayse-ogretmen-kimdir.jpg
Ayşe Çelik (ortada)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN