Bir bardak suyun içinde bir gece bekletip için: Fişek gibi olacaksınız! Tam anlamıyla bir doğal mucize

Bir bardak suyun içinde bir gece bekletip için: Fişek gibi olacaksınız! Tam anlamıyla bir doğal mucize

Kent hayatının getirdiği kronik yorgunluk, oldukça yaygın bir sorun. Hem yorgunluğunuzu yenmek hem de bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için çeşitli doğal yöntemler mevcut. Bir kuruyemiş türü, suda bekletilip düzenli tüketildiği zaman vücudun enerjisini tavana ulaştırıyor. İşte detaylar...

İçindeki vitamin ve minerallerle pek çok rahatsızlığa şifa olan cevizin suyu, en az cevizin kendisi kadar faydalı. Yalnızca 1 bardak suyun içine ekleyeceğiniz ceviz, düzenli kullanımda vücudunuz için sayısız fayda sunuyor. Yapmanız gereken tek şey, taze kırılmış cevizleri bir bardak suyun içinde gece boyu bekletip ertesi sabah tüketmek.

cevizi-suda-bekletmek-ne-ise-yarar.jpg

CEVİZ SUYUNUN FAYDALARI NELER?

Ceviz, sağlığımız için en faydalı kuru yemişlerden biri. Ancak ıslatılmış cevizin suyu da en az cevizin kendisi kadar bir yığın şifayla gelir. Islatılmış ceviz suyunun en bilinen faydası, kalp ve damar sağlığını koruması.

Cevizin içinde bulunan bol miktardaki omega-3 yağ asitleri ve magnezyum sayesinde kalp krizi riski en aza indirir. Ceviz suyu aynı zamanda yorgunluk, halsizlik ve kırgınlık problemleri için de birebir olan şifa kaynağıdır. Kan şekerini dengelediği için kendinizi daha enerjik ve dinç hissedersiniz.

Şişkinlik, kabızlık veya gaz problemlerini azaltan ceviz suyu sindirim sistemi için en faydalı destekçilerdendir. Ceviz suyu, içerisinde protein özleri bulunur. Bunlar da metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını destekler ve yağ birikimini de engeller.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN