Bir şişe suya hamur mayası katın mucizeye tanık olun! İşte hamur mayası su karışımının müthiş etkisi

Bir şişe suya hamur mayası katın mucizeye tanık olun! İşte hamur mayası su karışımının müthiş etkisi

Hamur mayısı genel olarak hamur işlerinde kullanılan ve etkisi büyük olan bir ürün. Ancak kuru mayanın çiçeklere olan etkisini biliyor musunuz? Size vereceğimiz bu yöntemler çiçekleriniz hiç olmadığı kadar parlak ve canlı olacak. Tek yapmanız gerek bu tarifi doğru şekilde uygulamak. Bu suyla bitkileriniz adeta coşacak. Peki hamur mayasının çiçeklere faydası ne? Belki size mantıksız gelebilir ancak etkisini görünce çiçeklerinizi bir daha normal suyla sulamayacaksınız. İşte detaylar...

Evde renk renk çiçekler yetiştiriyorsanız bu tarif tam size göre. Genellikle evde çiçek yetiştirenler öyle hassas olur ki bitkilerin bakımları için her şeyi denerler. Ancak bazen uygulanan yöntemler istenmeyen sonuçlar oluşturabilir. Bunun için mutlaka bildiğiniz veya güvenilir kaynaklardan aldığını bilgileri deneyin. Size vereceğimiz bu yöntem ise uzmanlar tarafından onaylanmış güvenilir bir yöntem. Tek yapmanız gereken çiçeklerinizin suyuna hamur mayası katmak. Öyle bir etki veriyor ki çiçekleriniz coşacak. İşte hamur mayasının bitkilere olan etkisi...

ÇİÇEK ÇOŞTURAN MÜTHİŞ KARIŞIM

Çiçekleriniz solmuş ve cansız gözüküyorsa çözümü çok basit. İlk olarak hazır gübrelerle bitkilerinizi canlı hale çevirebilirsiniz ancak etkisi o kadar uzun olmaz. Bir süre sonra tekrardan eski haline döner ve sizi strese sokabilir. Bunun için size vereceğimiz yöntem kesin bir çözüm oluşturuyor. Bu yöntemle evdeki çiçek ve bitkilerinizi suladığınızda müthiş bir etki sağlıyor. Çiçekleriniz hiç olmadığı kadar güzel bir görünüme kavuşuyor.

kmfdfdfd-72.jpg

TEK MALZEMEYLE MÜKEMMEL SONUÇ

Bu tarifte püf nokta ölçekleri iyi ayarlamak. İlk olarak 2 litre suya 2 yemek kaşığı kuru maya ekleyin. Ardından suyu mayanın eriyeceği kıvama kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı çiçeklerinizin toprağına, saksınızın boyutuna göre yarım bardak kadar olacak şekilde dökün.

Burada dikkat etmeniz gereken bir püf nokta, sulama esnasında suyun bitkinin yapraklarına değmemesine dikkat etmek. Mayalı su, doğrudan toprağa dökülmeli.

BU YÖNTEMİ NE SIKLIKLA KULLANMALIYIM?

Kuru maya ile hazırladığınız bitki besini yani çiçek coşturan tarifini 15 günde bir hazırlayarak çiçeklerinize uygulayabilirsiniz. Çiçekleriniz mükemmel bir şekilde coşacaktır. Yılbaşı çiçeği, kalanşo, orkide, yaprak güzeli, para çiçeği, küpe çiçeği, barış çiçeği gibi istediğiniz tüm bitkilere bu besin takviyesini uygulayabilirsiniz.

kmfdfdfd-71.jpg

KURU MAYANIN BİTKELERE FAYDASI

  • Zengin içeriği ve aktif maya mantarlarının varlığı nedeniyle kuru maya toprakla bir araya geldiğinde organik ayrıştırma süreci hızlanıyor. Toprak, ürünlerin büyümesi için gerekli olan besini hızlı bir şekilde bitkiye veriyor.
  • Bitki gelişiminde azot, potasyum gibi elementlerin rolü büyük. Kuru maya sayesinde bu elementler toprakla buluşuyor.
  • Bitkilerin kök gelişimini hızlandırıyor.
  • Hastalıklara karşı direnci artan bitkiler daha sağlıklı büyüyor.
  • Daha dayanıklı olan bitkiler aynı zamanda daha hızlı büyüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN