"Biri bu adamı durdursun" Türk sinemasını sarsan olay! Kimseden izin almıyor servetine servet katıyor!

"Biri bu adamı durdursun" Türk sinemasını sarsan olay! Kimseden izin almıyor servetine servet katıyor!

Vizyona gitmesi yasaklanan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmi nedeniyle ünlü sanatçı Neşet Ertaş'ın ailesiyle davalık olan ünlü yapımcı Mustafa Uslu'nun diğer filmlerinin de davalık olduğu ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcıları Mustafa Uslu hakkında "Biri bu adamı durdursun" yorumlarında bulundu.

25 Eylül 2012'de, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede aşırı sigara kullanımına bağlı mesane kanseri nedeniyle hayatını kaybeden merhum sanatçı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın yaptığı, yapımcılığını ise Mustafa Uslu'nun üstlendiği “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmi, Ertaş ailesinin şikayeti doğrultusunda vizyona girmesine günler kala yayın yasağı ile karşılaşmıştı. Ertaş'ın ailesi, filmin izinsiz bir şekilde çekildiğini belirtirken söz konusu olayın ünlü yapımcının ilk vukuatı olmadığı ortaya çıktı.

Merhum sanatçı Neşet Ertaş’ın çocukları, yapımcı Mustafa Uslu'nun Neşet Ertaş'ın hayatını sinemaya taşımasına tepki göstermiş ve Ertaş’a hayattayken defalarca bu tip teklifler aldığını ancak Ertaş’ın bu konuya asla izin vermediğini belirtmişti.

6008073.jpg

Söz konusu filmin telif haklarıyla ilgili yasa ve yönetmelikler başta olmak üzere, ilgili mevzuata tamamen aykırı olduğunu dile getiren Ertaş ailesi, film için kendilerinden izin alınmadığını da eklemişti.

Filmin yapımcısı Mustafa Uslu ise “Kişilik hakları babadan oğula geçmez. Kamuya mâl olmuş birinin hayatını filme çekmenin nesi yanlış” diyerek üst mahkeme aracılığıyla karara itiraz etmişti. Uslu'nun itirazını değerlendirmeye alan mahkeme Uslu'yu haksız bularak Neşet Ertaş’ın hayatını konu alan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filminin ve fragmanlarının yayınlanmamasına karar verilmişti.

Söz konusu film hakkında yaşanan bu gelişmeler kamuoyunu üzün süre meşgul ederken ünlü yapımcının tek vukuatının bu olay olmadığı ortaya çıktı.

Neşet Ertaş'ın filmi yasaklandı! Filmin yapımcısı Mustafa Uslu Neşet Ertaş'ın ailesine ateş püskürdü: "Babalarının filmini..."

Hürriyet’ten İsmail Bayrak’ın aktardığına göre; Ünlü yapımcının Ayla, Müslüm, Cep Herkülü: Naim ve Çiçero filmlerinden de davalık olduğu öğrenildi.

Mustafa Uslu, Müslüm Gürses, Naim Süleymanoğlu gibi Türkiye’nin tanıdığı ünlü isimlerin filmlerini çekti. Bu filmlerin hemen hepsi davalık oldu. Uslu’nun filmlerinin mahkemeye taşınmasının nedeni ise ortak: Ailelerden izin almaması ve verdiği sözleri tutmaması.

İzin almıyor, verdiği sözleri tutmuyor... Her filmi davalık

AYLA

Adını ilk olarak 2017 yılında vizyona giren “Ayla” filmiyle duyuran ünlü yapımcının, filmde hikâyesi anlatılan Süleyman Dilbirliği’ni kandırdığı öne sürülmüştü. Süleyman Dilbirliği’nin kızı Sebahat Dilbirliği, “Mustafa Uslu babamı dolandırdı” iddiasıyla ünlü yapımcıya dava açmıştı.

İzin almıyor, verdiği sözleri tutmuyor... Her filmi davalık

MÜSLÜM

Müslüm Gürses’in o dönem hayatta olan eşi Muhterem Nur, kendisine yapım için ödeme yapılmadığını belirtmişti. Ayrıca, Gürses’e ait gömlek ve yüzük bir ödül töreninde satıldı. O eşyaların eşine ait olmadığını öne süren Nur, Uslu hakkında nitelikli dolandırıcılık davası açtı.

İzin almıyor, verdiği sözleri tutmuyor... Her filmi davalık

CEP HERKÜLÜ: NAİM

“Cep Herkülü: Naim” filmi 2019 yılında seyirciyle buluştu. Naim Süleymanoğlu’nun kızları Sezin ve Esin Süleymanoğlu, “Ne babamızın madalyalarının filmde kullanılmasına ne de filmin gösterilmesine iznimiz vardır” diyerek dava açtı.

İzin almıyor, verdiği sözleri tutmuyor... Her filmi davalık

ÇİÇERO

II. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sı için çalışan casus Elyesa Bazna’nın üç kızı, filmin izin alınmadan çekildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Başrol Erdal Beşikçioğlu da ücretinin ödenmediği iddiasıyla Uslu’nun yapım şirketi hakkında 277 bin TL’lik icra takibi başlattı.

İzin almıyor, verdiği sözleri tutmuyor... Her filmi davalık

NEŞET ERTAŞ GARİP BÜLBÜL

Uslu’nun son projesi “Neşet Ertaş Garip Bülbül” 23 Aralık’ta vizyona girecekti. Ancak filmin gösterimi, Neşet Ertaş’ın çocuklarının açtığı davayla durduruldu. Sanatçının çocukları, Film için kendilerinden izin alınmadığını öne sürdü.

EV ALIP MAĞDUR ETTİ

Eski yapımcı Ahmet Altınbaşak, geçmişte aynı ajansta çalıştığı Mustafa Uslu’nun kendisini de mağdur ettiğini öne sürdü: “Ona 5-6 yıl önce 3.5 milyonluk reklam işi bağladım. Bunun karşılığında 2018 yılında bana 550 bin liraya Esenyurt’tan ev aldı. ‘Kredi çekeyim, bitince tapuyu size vereyim’ dedi. Aradan uzun zaman geçti. Etrafına ‘Öyle bir söz vermedim’ demiş. Ofisine gittim, kavga ettim. Sonra ‘Evimi işgal ediyorlar’ diye karar çıkardı. Daha sonra şikayetinden vazgeçti. Geçen haftalarda eve icra memurları geldi, ‘Bu evin üzerinde çok icra var’ dediler. Savcılığa suç duyurusunda bulundum.”

Çektiği çoğu biyografide ailelerle mahkemelik olan yapımcı Mustafa Uslu hakkında Büyükçekmece 1. İcra Dairesi’nde de 50 milyon TL’nin üstünde icra ve haciz dosyası var.

ESKİ EŞİYLE DE DAVALIK OLDU

Mustafa Uslu, çocuklarının annesi Öznur Dursun’dan 6 yıl önce boşanmış, çocukların velayetini anneye veren mahkeme, yapımcının aylık 12 bin lira nafaka ödemesine hükmetmişti. Ancak nafaka ödemeyince, eski eşiyle de davalık oldu.

Sosyal medya kullanıcıları Mustafa Uslu hakkında "Biri bu adamı durdursun" yorumlarında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN