Borçlarımı nasıl en hızlı şekilde öderim?

Borçlarımı nasıl en hızlı şekilde öderim?

Borç yiğidin kamçısıdır. Kimse borcundan kaçmak istemez. Ancak borç ödeyebildiğiniz den çok olduğunda ya da çok uzun sürdüğünde insanlar için sıkıntılı durumlar ortaya çıkabiliyor. Sizlere yazımızda da Borçlarımı Nasıl Hızlı Şekilde Öderim? sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Borcunuzu hızlı bir şekilde ödemek için öncelikle sabırlı ve kuralcı olmalısınız. Borcunuzu bitirmek için hesaplarınızı dikkatli mali tablo yaparak kontrol etmelisiniz. Aynı zamanda hesaplı davranmanız gerekiyor.

Borçlarımı Nasıl Hızlı Şekilde Öderim? diye düşünmektense bir an önce harekete geçmelisiniz. Eğer borcunuz varsa büyük harcama yapmaktan kaçınmalısınız. Bu sizi ekonomik olarak sıkıntıya düşürecektir.

BÜTÇENİZİ BELİRLEYİN

Gelir ve giderlerinizi kontrol altına almak, borcunuzu ödemek için fazladan paranız olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir. Her ay minimum tutardan fazlasını ödemek, ödeme zaman çizelgesi oluşturarak takip edebilirsiniz.
Hane halkı bütçe hattınızdan satır satır geçin ve harcamaları minimum düzeye indirmenin yollarını arayın.

Mutlaka gerekli olan harcamaları ortadan kaldırın. Örneğin, tatilleri ertelemek, üyelikleri ve abonelikleri iptal etmek, dışarıda yemek yemek ve eğlenceyi ortadan kaldırmak ve ihtiyacınız olmayan hiçbir şeyi satın almamak. Yalın bir bütçe ile çalışırken ve borçlu olduğunuzun net bir resmini aldıktan sonra, borcunuzu gelirinizle karşılaştırın

GİDERLERİ AZALTIN

Borcunuzu düzenli olarak ödemek istiyorsanız ve sıkıntılı durumlar yaşamak istemiyorsanız giderlerinizi azaltmaya çalışmalısınız. Kişisel ve temel ihtiyaçlarınız dışında lüks olarak kabul edilen harcamalardan kaçmalısınız.

KREDİ KARTLARINIZI KULLANMAYI BIRAKIN

Borcunuzun büyümesini durdurmak, yönetmeyi kolaylaştırabilir. Bunun bir yolu, kredi kartlarınızı kullanmayı bırakmaktır.
Borç öderken bakiyeye ekleme yapmamak, kredi kullanımınızı iyileştirmeye de yardımcı olabilir. Kredi kullanımınız ne kadar düşükse, kredi puanınıza o kadar iyi yansır.

EK GELİR KAZANMAYA ÇALIŞIN

Borç dönemlerinde cebinizi rahatlatmak ve ek kaynak yaratmak için ek gelir kaynaklarını araştırın. Bütçenize katkı sağlayarak borçlarınızı da azaltmış olacaksınız.

ÖDEME YÖNTEMİ BULUN

Borcun ödenmesi mali ve psikolojik bir taahhüttür. Borcunuzu ödemek için nakite sahip olmanız gerektiği gibi, sizin için işe yarayan bir ödeme yöntemi bulmanız da gerekir.

Her zaman en yüksek faiz maliyetleriyle borcu silmeye odaklanmak, genel olarak paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir ve ayrıca borçsuz randevunuzu hızlandırabilir.

KULLANMADIĞINIZ EŞYALARINIZI SATIN

Kullanmadığınız, istemediğiniz veya ihtiyaç duymadığınız değerli eşyalar için evinize bakın ve onları satın. Buna antikalar, ev eşyaları, koleksiyonlar, ekipman veya makineler dahil olabilir. Yeterince malınız varsa, satış yapmak için bir açık artırma şirketi veya emlak satış sağlayıcısı kullanın. Aksi takdirde, bir garaj satışı yapın, eşyalarınızı bir takas toplantısına götürün veya çevrimiçi bir açık artırma sitesi kullanın. Kazandığınız her şeyi borç fonunuza koyun.

KARTOPU ETKİSİ

Mali uzman Dave Ramsey "kartopu etkisini" kullanarak biraz farklı bir yaklaşım önerir. Bu, en küçüğünden en büyüğüne kadar olan borçların ödenmesini içerir. Gerekçesi, borcun ortadan kalkmaya başladığını görmek, size güveninizi arttırır ve borç azaltma planınıza bağlı kalmanızı teşvik eder.

HEDEFLERİNİZİ SEÇİN

Kullanılabilir borç-ödeme paranızı seçtiğiniz ilk faturaya yatırın. Bütçenizin "zorunlulukları" nın bir parçası olarak diğer borçlar için hala asgari ödeme yapacaksınız, ancak en üst hedefiniz en çok dikkat çekmelidir. Bu borç tam olarak ödendikten sonra listenizdeki bir sonraki hedefe geçin.

Ödeme hızınız, listeyi ilerledikçe artacaktır. A Borcunu ödedikten sonra, borç indirgeme mali kaynaklarını B Borcuna, o faturaya zaten ödediğiniz tutarla birlikte koyacaksınız. Elden çıkarılmış borçlardan mevcut borçlara tahsis edilmiş ödemeleri uygulamaya devam ettikçe, toplam borç yükünüz hızla küçülmeye başlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN