Cengiz Han'ın "Keşke böyle bir oğlum olsaydı" dediği Celaleddin'in hikayesi ekranlarda

Cengiz Han'ın "Keşke böyle bir oğlum olsaydı" dediği Celaleddin'in hikayesi ekranlarda

Dünyayı kasıp kavuran Moğollar'a ilk mağlubiyeti tattıran ve İslam dünyasının içine sürüklendiği büyük kaostan çıkarıp birleştirmeye çalışan 'Bozkır Arslanı Celaleddin Harzemşah'ın hikayesi cuma günleri ATV'de ekranlara geliyor.

Diziseverlerin son dönemde tarihi konuları işleyen dizilere gösterdiği ilgiyle beraber hemen her sezon yeni tarih temalı diziler yayın hayatına başlıyor. Mayıs ayıyla beraber dizi sezonunun sonuna gelinse de ATV'de 'Bozkır Arslanı Celaleddin' dizisi izleyicisiyle buluştu. Yüksek bütçeli prodüksiyonuyla dikkat çeken Türk-Özbek ortak yapımı iddialı dizi, Celaleddin Harzemşah'ın hikayesini konu alıyor.

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN FRAGMAN

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN DİZİSİ HANGİ KANALDA?

ATV'nin Kuruluş Osman dizisinin reyting listesinde gösterdiği başarısının ardından yeni tarih temalı dizisi 'Bozkır Arslanı Celaleddin' dizisi ilk bölümüyle 21 Mayıs 2021 Cuma günü yayın hayatına başladı. Yeni bölümleri cuma akşamları saat 21.00'de ATV'de yayınlanan dizinin reyting listesinde nasıl konumlanacağı şimdiden merak konusu oldu. Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin Özbekistan ile ortak çekildiğini belirtelim.

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN DİZİSİ KONUSU NE?

Dizide hükümdar Celaleddin Harzemşah'ın hayatı konu ediliyor. İslam dünyasını içene sürüklendiği büyük bir iç savaş ve kaostan çıkarıp birleştirmeye çalışan, dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran ve onların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden 'Bozkır Arslanı Celaleddin'in hikayesi seyirciyle buluşuyor. Cengiz Han'ın "Keşke böyle bir oğlum olsaydı" diyerek saygısını dile getirdiği tek hükümdar olan Celaleddin Harzemşah, cesaretiyle ve kudretiyle biliniyor.

Bozkır Arslanı Celaleddin tarihte var mı, merak konusu oldu. Dizide konu edilen Celaleddin Harzemşah, Harezmşahlar Devleti'nin son hükümdarıdır. 1231 yılında bugünkü Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hayatını kaybetti. Müslüman ve Özbek olan Celaleddin Harzemşah'ın babası Özbek, annesi Hindistanlıdır.

2-bolum-foto-galeri-1622101509754.jpg

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?

Bozdağ Film'in yapımcılığını üstlendiği, Nurgissa Almurat'ın yönetmen koltuğuna oturduğu Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi oyuncu kadrosunda; Emre Kıvılcım (Celaleddin Harezmşah), Yulduz Radjabova (Kutlu Bike), Javakhir Zakirov (Cengiz Han), Kaan Yalçın (Alaeddin Muhammed), Gülenay Kalkan (Türkan Hatun), Sezgin Erdemir (Timur Melik), Ferhat Yılmaz (Şemseddin), Akbarkhodja Rasulov (Uzlagşah), Jamshid Sagatov (Cebe), Akmal Mirzo (Subutay), Ali Khan (Cuci), Rano Şodiyeva (Ayçiçek Hatun), Rayhan Ulesanova (Mihri Cihan Hatun), Feruza Normatova (Şirin), Cemal Hünal (Behram), Tohir Saidov (Nizamülmülk), Yahyo Pulatov (Akşah), Mehmet Pala (Otkır), Fehmi Gökdeniz (Şaman), Saide Rametova (Aygül) gibi isimler yer alıyor.

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

İlk olarak Özbekistan'da yayınlanmaya başlayan ve Türk-Özbek ortak yapımı olan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi, Türkiye'de İç Anadolu Bölgesi'nin çeşitli illerinde çekiliyor. Özellikle Aksaray, Nevşehir ve Kayseri arasındaki kırsal bölgede çekimleri yapılan dizinin Kapadokya'da geçen sahneleri mevcut.

2-bolum-foto-galeri-1622101508807.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN