Bu asırlık optik illüzyonda gizli bir adam var! Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar 11 saniyede bulabiliyor!

Bu asırlık optik illüzyonda gizli bir adam var! Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar 11 saniyede bulabiliyor!

Optik illüzyon eski bulmaca testi: Yalnızca yüksek IQ'lu İnsanlar, Tavus Kuşunun eski resminin içine gizlenmiş bir Adam'ı görebilir. Adamın yüzünü 11 saniyede gördün mü?

Optik illüzyon, bir nesnenin veya çizimin veya insanların beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan, akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Dolayısıyla, optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir örnek, bir adamın yüzünün Tavus kuşu resminin içine gizlendiği eski bir yapbozda görülebilir.

1-007.jpg

RSİMDEKİ GİZLİ ADAMI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, 1880'de yapboz kartı olarak yayınlanan eski bir resimdir. İllüzyon, izleyicilerden “ Gizli adamı bulabilir misin?” diye sorarak, tavus kuşunun eski resminin içindeki adamın gizli yüzünü bulmalarını ister. Bu görüntü, tavus kuşunun taslağının içindeki adamın gizli yüzünü bulmanız gereken zorlu bir bilmecedir. Yani, bu optik illüzyonun en zor kısmı, adamın gizli yüzünü tespit etmektir.

GİZLİ ADAMI BULDUN MU?

Adamın gizli yüzünü sadece 11 saniyede tespit etmeyi başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın veya Yüksek IQ seviyenizin bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Bu nedenle, Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Öyleyse söyle bize, Adam'ın gizli yüzünü bu tavus kuşunun eski optik illüzyonunun içinde gördün mü?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Bu optik yanılsama resmine yakından bakın ve gizlenen adamın yüzünü görmeye çalışın. Adamın gizli yüzünü bulmak çok zor görünebilir, ancak tavus kuşunun görüntüsünü döndürürseniz, Adamın gizli yüzünü görebilirsiniz. Kolaylık olması için, aşağıdaki resimde yüzleri işaretledik:

2-002.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN