Bu balığın değeri 2 Milyon lira! Son zamanlarda o barajda görülmeye başladı: Yaklaşık 100 yıl boyunca yaşıyor

Bu balığın değeri 2 Milyon lira! Son zamanlarda o barajda görülmeye başladı: Yaklaşık 100 yıl boyunca yaşıyor

Denizi bile olmayan o ilde balıkçının ağına takılan balık herkesi hayrete düşürdü. Piyasadaki değeri 2 milyon lira olan o balık bakın hangi ilimizde ortaya çıktı…

Ortalama ömrü 100 yıl olan ve piyasada oldukça değerli olan balık türü Keban Baraj Gölü’nde ortaya çıktı. Son zamanlarda bölgede sık sık rastlanan balığı görenler ise hayret ediyor.

PİYASA DEĞERİ 2 MİLYON LİRA

Havyarı oldukça değerli olan Sibirya Mersin Balığı, Tunceli Çemişgezek’teki Keban Baraj Gölü’nde balık tutan bir balıkçının ağına takıldı. Balığın havyarının şuan piyasadaki değeri ise tam 2 milyon lira.

sibirya-mersin-baligi-4.jpg

Ağırlığının yüzde 10’u kadar havyarı bulunan balık, ortalama 100 yıl yaşıyor. Oldukça uzun bir ömrü olan balığın yalnızca Kızıldeniz ile az tuzlu sularda yetişebildiği biliniyor. Değerli türlerden olan Sibirya Mersin Balığı, son günlerde Keban Baraj Gölü’nde sık sık görülmeye başladı.

sibirya-mersin-baligi-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN