Bu Dört Kızdan Hangisi Ev Sahibi! Verdiğiniz Cevap Sizin Gözlem Yeteneğinizi Belirliyor... Ev Sahibini Ve Misafirleri Tahmin Et

Bu Dört Kızdan Hangisi Ev Sahibi! Verdiğiniz Cevap Sizin Gözlem Yeteneğinizi Belirliyor... Ev Sahibini Ve Misafirleri Tahmin Et

İnsanoğlu doğası gereği topluluk içinde yaşıyor. Topluluk içinde yaşayan ve doğal olarak birey içinde bulunduğu toplum ile iletişimde kuruyor. Bireylerin hayat başarısı hem iletişim kuranların kişilik özelliklerine hem de bir iletişim süreci oluşturma yeteneklerine bağlıdır. Bu algı testinde sizin sahip olduğunuz iletişim becerisi ile gözlem yeteneğiniz ölçülecek.

Algı testindeki resme dikkatlice bakın. Kızlar birini ziyarete geldiler. Bu dört kızdan hangisinin evin sahibesi olduğunu tahmin edin. Verdiğiniz cevabı da yorumlara bakarak değerlendirin.

resim1.jpg

BİR NUMARALI KIZI SEÇTİYSENİZ SİZ İYİ BİR GÖZLEMCİ VE PSİKOLOGSUNUZ

Bir numaralı kızı seçtiyseniz, iyi bir gözlemci, ince bir psikolog ve düşünceli bir insansınız. İletişim sürecinde dikkatli ve ihtiyatlısınız. İnsan davranışının gerçek nedenlerini anlarsınız, eylemlerin gizli anlamını fark edersiniz, sizi aldatmak zordur.

Ancak, muhatabın gizli niyetlerini anladıktan sonra, kendiniz için uygun sonuçları çıkaracak olsanız da, davranışınızın değiştiğini göstermeyeceksiniz. Rastgele bir gezgin veya yeni bir tanıdık ile temas kurmaya çalışmayan oldukça kapalı bir insansınız. Seçici yapınız sizin sosyal hayatta güvensiz olmanıza neden oluyor. Birkaç arkadaşın var, ama onlar gerçek ve kanıtlanmış.

resim2.jpg

İKİNCİ KIZI SEÇTİYSENİZ ÇOK ÇABUK KAZANABİLECEK KADAR SOSYAL BİR İNSANSINIZ

İki numaralı kızın ev sahibesi olduğunu düşünüyorsanız, o zaman nasıl hızlı bir şekilde kazanılacağını ve kolayca bağlantı kuracağını bilen sosyal bir insansınız. Dikkatli bir dinleyici ve iyi bir hikaye anlatıcısısınız, Muhatapınızın ilgisini çeken konuları nasıl bulacağınızı biliyorsunuz, karşınızdakinin duygusal durumunu incelikle hissediyorsunuz.

İkinci kızı seçenler iletişim sürecini seviyor ve insanlarla ilişki içinde olduğunuz zamanda da sıkılmıyorsunuz. Oldukça objektifsiniz, kolayca uzlaşma buluyorsunuz ve çatışmaları kışkırtmıyorsunuz. Etrafınızda her zaman yardıma ve tavsiyeye ihtiyacı olan birçok insan vardır. Birçok arkadaşınız ve tanıdığınız var.

resim3-001.jpg

ÜÇ NUMARALI KIZI SEÇTİYSENİZ SİZİN ÖNCELİĞİNİZ KENDİNİZİ İFADE ETMEKTİR

Üç numarada bir kız seçtiyseniz, o zaman sizin için iletişim süreci her şeyden önce kendinizi ifade etmenin bir yoludur. Fikrinizi ifade etmeniz ve muhatabın tepkisini görmeniz önemlidir. İfadelerinizde oldukça açık, net ve cesursunuz.

İyi bir konuşmacısınız, bilginiz var ve düşüncelerinizi net bir şekilde formüle etme yeteneğiniz var. Ancak bazen çok duygusal olabiliyorsunuz. Bu durumunuzda sizi basitleştiriyor. Bu da muhatabın olumsuz tepki vermesine neden oluyor. Siz en iyisi başkalarının tepkilerine karşı dikkatli olun.

resim4-001.jpg

DÖRT NUMARALI IZI SEÇTİYSENİZ SOSYALLEŞMEK VE İLETİŞİM SİZİN İŞİNİZ DEĞİL

Dört numaralı kızı seçtiyseniz, o zaman çok sosyal biri değilsiniz. İç dünyanız, düşünceleriniz ve duygularınız sizin için daha önemli. Bu nedenle, iletişim sürecinde, konuşmanın ipliğini kaybederek duygularınız tarafından periyodik olarak dikkatiniz dağılır.

Size bir şeyle vurmadılarsa, yeni insanları hemen hatırlamazsınız. Aktif etkileşimden çabucak yorulursunuz, daha sonra yalnızlıkta iç huzurunuzu yeniden sağlamanız gerekir. İnsanlarla yakın temas kurmadan önce uzun süre onlara yakından bakarsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN