Baharatın İbni Sinası Her Derde Deva ... Bilim İnsanlarını Şoke Etti! Nelere İyi Geldiğini Bir Bilseniz Aktara Koşarsınız...

Baharatın İbni Sinası Her Derde Deva ... Bilim İnsanlarını Şoke Etti! Nelere İyi Geldiğini Bir Bilseniz Aktara Koşarsınız...

Sarı rengi ile dikkat çeken mucize baharat , yemeklerinize lezzet katmaktan fazlasını yapar. Hardal ve köriye canlı rengi veren lezzet deposu zerdeçal ile bu güne kadar tanışmadıysanız mutlaka tanışın ve hayatınızdan bir daha çıkarmayın. Bu baharatın iyi gelmediği hastalık yok. En başta vücuttaki tüm yorgunluğu ve ağrıları yok eden zerdeçal bakın başka hangi hastalıklara iyi geliyor.

ZERDEÇAL NEDİR?

Zerdeçal, zencefil ailesinde çok yıllık olan curcuma longa bitkisinin kökünden elde edilen bir baharattır . Başlıca aktif maddesi kurkumindir. Beslenme uzmanları, "Curcumin, zerdeçala sarımsı bir renk veriyor" diyor. Zerdeçalın hazinesi, kurkuminin maddesidir. Curcumin, antioksidanlar ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Araştırmacılar, artritten ülseratif kolite kadar iltihabın rol oynadığı hastalıklara yardımcı olup olmayacağını araştırıyorlar.

ZERDEÇAL HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

ZERDEÇAL VÜCUTTA BİRİKEN İLTİHABI AZALTIR

Enflamasyonun vücudunuzdaki dokuları etkilemeye başladığı kronik durumlar için zerdeçal kullanmak faydalı olacaktır. Ülseratif kolitli hastalarda yapılan bir çalışmada , reçeteli ilaçlarla birlikte günde 2 gram kurkumin alanların, ilacı tek başına alanlara göre remisyonda kalma olasılıkları daha yüksekti.

zerdecal.jpg

GÜÇLÜ HAFIZANIN ANAHTARI ZERDEÇALDA

Uzun süren bir çalışmada 18 ay boyunca günde iki kez alınan 90 miligram curcumin'in demansı olmayan yetişkinlerde hafıza performansını iyileştirmeye yardımcı olduğunu gösterdi.
Araştırmaya kaytılan bilim insanları "Beyin iltihabındaki ve kurkuminin antioksidan özelliklerindeki azalmanın, düşünme ve akıl yürütme yeteneği olan nörobilişte daha az düşüşe yol açtığını düşündüler"diyor. Bilim insanları daha fazla araştırma yapılmasını önererek "Curcumin , Alzheimer hastalığının gelişimini önlemede de rol oynayabileceğini2 ifade etti.

ZERDEÇAL AĞRILARINIZI AZALTIR

Zerdeçal, hem geleneksel Çin tıbbında hem de artrit tedavisinde köklü bir yere sahiptir. Araştırmalar, zerdeçal özü almanın osteoartritten kaynaklanan ağrıyı potansiyel olarak azaltabileceğini öne sürüyor, ancak bu7 konuda daha fazla çalışmaya ihtiyaç var.

SİZİ HASTA EDEN SERBEST RADİKALLERE KARŞI SAVAŞIR

Zerdeçal baharatı antioksidan özelliklere sahiptir ve vücudunuzdaki serbest radikalleri nötralize ederek sizi hastalıklara karşı korur.

Başka bir çalışma , zerdeçalın antioksidan etkilerinin diğer antioksidanların etkisini de uyarabileceğini düşündürmektedir.

zerdecal-kullanimi.jpg

ZERDEÇAL KALP HASTALIĞI RİSKİNİ DE AZALTIYOR

Yapılan çalışmalar sonrasında enflamasyonu ve oksidasyonu azaltmaya yardımcı olma özelliği ile dikkat çeken zerdeçal, kalp hastalığı riskini azaltıyor.

Araştırmalar, zerdeçalın kalp hastalığı sürecini tersine çevirmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor . 12 hafta boyunca kurkumin takviyesi alan sağlıklı orta yaşlı ve yaşlı erişkinlerde, yüksek tansiyonda önemli bir rol oynayan dirençli arter endotel üretimi arttı.

Başka bir çalışmada ise bilim insanları, koroner arter baypas ameliyatı geçiren 121 kişiyi izledi. Ameliyattan birkaç gün önce ve sonra günde 4 gram kurkumin alan grup, hastanede kalp krizi geçirme riskini yüzde 65 oranında azalttı.

zerdecal-depresyon.jpg

ZERDEÇAL DEPRESYON İLE DE SAVAŞIR

Depresyonunuz varsa, beyin kaynaklı nörotrofik faktör (BDNF) olarak bilinen protein azalır ve öğrenme ve hafızaya yardımcı olan hipokampüsünüz küçülmeye başlar. Bilim insanları tarafından yapılan bir çalışma , kurkuminin BDNF seviyelerini artırabileceğini ve değişiklikleri tersine çevirebileceğini göstermektedir.

Başka bir çalışma , kurkuminin depresyon semptomlarını azaltmada fluoksetin (Prozac) kadar etkili olduğunu gösteriyor. Kurkumin, beyninizde ruh halini ve diğer vücut fonksiyonlarını düzenleyen kimyasallar olan serotonin ve dopamin düzeylerini de artırabilir.

zerdecalin-faydasi.jpg

ZERDEÇAL KANSERİ ÖNLEMEKTE YÜZDE 40 ETKİLİDİR

Curcumin, birkaç araştırmaya göre kanser büyümesini ve gelişimini etkileyebilir. Kolorektal kansere odaklanan bir çalışmada , erkeklerde kolondaki lezyon sayısında yüzde 40'lık bir azalma görüldü. Kadınlarda is bu oran çok daha fazladır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN