Kas Yapmak İçin Bu Meyveleri Yiyin! Bunları Yer Yemez Direk Kas Yapıyor... Sporcu Kaslarının Sırrı...

Kas Yapmak İçin Bu Meyveleri Yiyin! Bunları Yer Yemez Direk Kas Yapıyor... Sporcu Kaslarının Sırrı...

Protein kaynakları denilince akla ilk gelen hayvansal ürünler oluyor. Ama hayvansal ürünleri yeri geldiğinde katlayan protein deposu meyveler de var. Hayvansal ürünleri yemeyenlerin beslenmesinde kullanabilecekleri protein acısından zengin besinleri haberimizde bulabilirsiniz.

AVOKADO TAM BİR PROTEİN DEPOSUDUR

Tostunuzun üzerine süreceğiniz avokado ezmesi aslında tam bir protein deposudur. Dilimlediğiniz bir küp şeklindeki avokado 3 gram protein içerir. Püresi ise size 4.6 gram protein verecek. Bu bir meyve için yüksek bir rakamdır. Aynı zamanda avokado sağlıklı yağ, lif ve potasyumla doludur ve her öğüne sağlıklı bir katkı sağlar.

meyve.jpg

PROTEİN ZENGİNİ KİVİYİ KABUĞU İLE YİYİN

Bir tane kivi sizin yaklaşık 2 gram protein almanızı sağlayacaktır. Üstelik bu protein deposunu hazırlamak için çok zaman harcamanıza da gerek yok. Kiviyi kabuğu ile yemek gayet güzel. Yalnız iyice temizlediğinizden emin olun, sonra dilimleyin ve yiyin. Kabarık kabuk sizin ağız tadınızı bozmayacaktır.

BİR KAYISIDA YAKLAŞIK 3 GRAM PROTEİN VARDIR

Bir tane dilimlenmiş, kayısı 2.3 gram protein içeriyor. Kuru kayısı ayrıca hızlı ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Çeyrek fincan porsiyon sizin 1.1 gram protein almanızı sağlayacaktır. Kaysıları salatalarınıza da katabilirsiniz.

kuru-uzum.jpg

PROTEİN İÇİN KURU ÜZÜN İYİ BİR SEÇİMDİR

Sizin işiniz kuru meyvelerse, kuru üzüm protein için iyi bir seçimdir. Bir ons veya yaklaşık 60 küçük adam, yaklaşık 1 gram protein içerir. Üzerine fındık serpin, kahvaltıda yulaf ezmesi üzerine serpin ya da tatlı bir dokunuş için salataya atın.

BÖĞÜRTLEN VE AHUDUDUNUN PROTEİN İÇERDİĞİNDEN HABEİNİZ VAR MI?

Tüm meyveler büyük protein kaynakları değildir. Ancak böğürtlenlerin fincan başına etkileyici bir 2 gramı var. Ahududu da protein bakımından nispeten yüksektir. Fincan başına yaklaşık 1.5 gram servis ederler. Onları tek başına atıştırın veya protein dolu bir kahvaltı için yoğurda ekleyin.

muz.jpg

MUZ HEM PROTEİN HEM DE POTASYUM AÇISINDAN ZENGİNDİR

Teknik olarak meyveler ve onlar için çok şey var. Bir araştırmaya göre, muzlar potasyum bakımından yüksektir, hareket halindeyken yemek için uygundur ve bir spor içeceğinin yanı sıra bir egzersiz sırasında vücudunuza yakıt sağlayabilir. Bu yetmezmiş gibi, bir orta boy muz 1.3 gram protein getiriyor.

GREYFYRT SADECE C VİTAMİNİ ZEGİNİ DEĞİLDİR PROTEİN AÇISINDAN DA ZENGİNDİR

Bu narenciye sadece bir C vitamini süper starı değil, aynı zamanda bir orta boy greyfurt size 1,6 gram protein verecektir. Onlardan hoşlanmadığını mı sanıyorsun? Şunu deneyin: Yarım greyfurtu fırınınızın ızgarasının altında 5 dakika ısıtarak üzerini karamelize edin, ardından üzerine tarçın serpin ve bir kaşıkla yiyin.

PROTEİN ZENGİNİ KİRAZI SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

Bu koyu kırmızı çekirdekli meyveler, yazın en tatlı ikramlarından biridir ve protein cephesinde de çok perişan değildirler. Bir fincan çekirdeksiz kiraz, 1,6 gram protein içerir. Mevsiminde olmadıklarında, tatlılarınıza karıştırmak için dondurulmuş olarak satın alın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN