Mutlaka Deneyin! Yorgunluktan Kolunu Kaldıramayanlar Harman Dalı Oynamaya Başlıyor... Yer yemez Anında Etki Ediyor...

Mutlaka Deneyin! Yorgunluktan Kolunu Kaldıramayanlar Harman Dalı Oynamaya Başlıyor... Yer yemez Anında Etki Ediyor...

Türk toplumunda en çok rastlanan sıkıntıların başınd kansızlık geliyor. Günlük işleri yaparken bile zorlanmaya neden olan kansızlığın mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Kansızlık unutkanlık başta olmak üzere pek çok olumsuzluğa neden olurken en çok da bitmeyen bir yorgunluk hissi yaratır. İşte yorgunluğunuzu anında çözecek besinler yer yemez vücudunuzdaki değişiklikleri hissedeceksiniz....

Yorgunluk, aneminin en belirgin semptomlarından biridir . Anemiye kronik bir hastalık neden oluyorsa, anemi belirtilerini maskeleyerek tespit edilmesini zorlaştırabilir. Aneminin nedenine bağlı olarak semptomlar olabilir veya olmayabilir. Varsa, olacaklar:

GIDALAR KANSIZLIĞI TEDAVİ EDER Mİ?

Demir açısından zengin besinler içeren bir diyet planı, anemiyi tamamen tedavi etmezse bile kontrolüne yardımcı olabilir. Yeterli demir olmadan vücudumuz yeterli hemoglobin üretemez. Bu büyük bir sorun haline gelir çünkü hemoglobin, oksijeni kalpten vücut dokularına taşıyan kırmızı kan hücrelerindeki maddedir. Hamile kadınların yaklaşık yüzde 50'si, kadınların yüzde 20'si ve erkeklerin yüzde 3'ü kansızlık yaşarlar.

yorgunluk.jpg

KANSIZLIK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Zayıflık

Düzensiz kalp atışları

Baş dönmesi veya baş dönmesi

Soğuk eller ve ayaklar

Soluk veya sarımsı cilt

Nefes darlığı

Göğüs ağrısı

Baş ağrısı

KANSIZLIĞA KARŞI HANGİ BESİNLERİ TÜKETMELİYİZ?

Çoğu anemiden şikayet eden hastaya her gün 150 ila 200 miligram demir almaları tavsiye edilir. Anemi ile savaşmak için bu yiyecekleri aldığınızdan emin olun:

kansizlik.jpg

ANEMİ İLE SAVAŞAN MEYVELER VE SEBZELER

Kıvırcık lahana ve diğer çeşitleri

Kara lahana

Nar

Pazı

Kırmızı ve sarı biber

Su teresi

Ispanak

Karahindiba

Portakal

Çilekler

Limon

Tatlı patatesler

Pancar yaprağı

Ispanak

Yani koyu yapraklı yeşillikler, vücuttaki olmayan demir için harika bir kaynaktır. Turunçgillerden elde edilen C vitamini, midenin demiri emmesine yardımcı olur.

tahllar.jpg

DEMİR DEPOSU OLAN KURUYEMİŞLER VE TOHUMLAR

Fıstığı

Kenevir tohumu

Ay çekirdeği

Kabak çekirdeği

Antep fıstığı

Çam fıstığı

Ceviz

Yer fıstığı

Badem

Fındık

BALIK VE ET ÜRÜNLERİ DE KANSIZLIK İÇİN BİREBİRDİR

Kuzu

Karaciğer

İstiridyeler

Somon

Levrek

Biftek

Kabuklu deniz ürünleri

Karides

Mezgit balığı

Tavuk

Et ve balıkta hem demir bulunur hem de protein bulunur. Tavuk gibi beyaz et, harika bir protein kaynağıdır.

PROTEİN ZENGİNİ YUMURTA DEMİR AÇSINDAN DA ZENGİNDİR

Yumurtalar proteinleriyle tanınırlar, ancak aynı zamanda yüksek düzeyde demir içerirler. Yumurtalar, tam tahıllı tost, hafif kavrulmuş domates ve kinoa ile kahvaltıda birlikte sunularak güne harika bir başlangıç ​​yapabilirsiniz.

ANEMİ HASTALARA FASULYE VE BAKLİYAT ÖNERİSİ

Nohut

Börülce

Kuru fasulye

Yeşil fasulye

Manş fasulyesi

Soya fasulyesi

Mercimek anemi hastaları için süper bir besindir. Yarım fincan mercimek, vücudunuzun gün boyunca ihtiyaç duyduğunun yaklaşık %20'si olan yaklaşık 3,3 miligram demir içerir. Fasulye ve bakliyat hem vejetaryenler hem de et yiyenler için iyi bir demir kaynağıdır.

pekmez.jpg

KANSIZLIĞIN ÇARESİ PEKMEZ

Pekmezi demir yüklüdür. Kalsiyum, B6 Vitamini, selenyum ve magnezyum nedeniyle tam bir beslenme gücüdürler. Anemik hastalar için mükemmeldirler çünkü çok ihtiyaç duydukları demiri sağlamanın yanı sıra, pekmez, diğer tamamlayıcı besinlerin varlığından dolayı onları sağlıklı tutar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN