Bu süper besin kemiklere iyi geliyor, beyni geliştiriyor, kalbi koruyor! Semt pazarlarında bulan kilolarca alıyor

Bu süper besin kemiklere iyi geliyor, beyni geliştiriyor, kalbi koruyor! Semt pazarlarında bulan kilolarca alıyor

Kaliteli ve sağlıklı bir yaşam için en önemli faktörlerden biri de dengeli ve doğru beslenme. Sağlıklı beslenmek için çok özel koşullara gereksinim yoktur, besinlerin satın alınmasından itibaren, doğru şekilde saklanması, pişirilmesi ve tüketilmesi yaşam tarzı ve beslenme alışkanlığını değiştirmenin birinci basamağını oluşturuyor. İşte, sağlıklı beslenme için tavsiye edilen o doğal besin...

Brokoli, uzmanların 'süper besin' olarak adlandırdığı sağlıklı besinlerden biri. Vitamin, mineral ve besin değerleri içeren brokoli, vücudun farklı noktalarına birçok fayda sağlıyor. Haberglobal'de yer alan habere göre, brokolinin beslenme alışkanlıklarına dahil edilmesi sağlıklı bir yaşama adım atmanıza yardımcı olur.

2022/07/04/brokoli-nedir-brokolinin-faydalari-nelerdir-brokoli-nasil-yenmeli-brokoli-fotograflari-1-gelgez.jpg

BROKOLİNİN FAYDALARI NELER?

Bağışıklığı güçlendirir: Brokoli yüksek miktarda C vitamini içeren gıdalardan biridir. Aynı zamanda glukosinolatlar adı verilen bileşikler içerir. Glukosinolatlar ve C vitamini bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı değerlerdir. Bu da brokolinin vücutta zararı serbest radikaller ile savaşarak hastalıklara yakalanma riskini azalttığını gösterir. İltihaplanmaya ve enfeksiyonlara karşı etkilidir.

Kemik gelişimini destekler: Brokoli içerisinde kalsiyum barındırmaktadır. Kalsiyum kemiklerin güçlenmesi ve gelişmesi için kilit rol oynar. Aynı zamanda K vitamini bakımından zengin olan brokoli alınan kalsiyum ve minerallerin kemiklerin gelişiminde etkili şekilde kullanılmasına yardımcı olur.

Sindirimi düzenler: Brokoli bağırsaklarda yararlı bakterilerin üretilmesine yardımcı olan flavonoidler ve sağlıklı diyet lifleri içerir. Bu iki faydası ile birlikte brokolinin düzenli tüketimi kabızlık gibi sindirim sorunlarının görülme riskini düşürür. Aynı zamanda sindirim sisteminde çalışma düzenine yardımcı olur.

Kan şekerini dengeler: Brokoli düşük glisemik indekse sahip gıdalardandır. Bu da brokolinin ani kan şekeri yükselişlerinin önüne geçerek kan şekerini dengede tutmasını sağlar. Aynı zamanda brokoli içerisinde yer alan sağlıklı lifler sindirimin sağlıklı bir şekilde yavaşlamasına yardımcı olarak kan şekerini dengeler.

Kalp sağlığını korur: Brokoli içerdiği sağlıklı lifler ile kötü kolesterolün düşürülmesinde etkili rol oynar. Brokoli LDL adı verilen kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olurken HDL yani iyi kolesterol seviyeleri ise yükselişe geçer. Bu şekilde kalp damarlarında plak birikimi ve yağlanmanın da önün geçin.

Kansere karşı koruma sağlar: Brokolinin içerisinde C vitaminine ek olarak beta-karoten adı verilen bileşikler içermektedir. Beta karoten gibi antioksidanlar DNA asarının önlenmesini sağlayarak kanser hücresi oluşumu ve büyümesini engellemeye yardımcı olabilir. Brokoli özellikle prostat, kolon ve meme kanserlerine karşı etkilidir.

Beyin sağlığını geliştirir: Brokoli beyin sağlığı için en faydalı bileşenler arasında sayılan folik asit içermektedir. B9 kompleks vitamini olarak da bilinen folik asidin yeterli miktarda alınması beyne giden sinir hücrelerini yenilemeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN