Sararan kıyafetleri bu yöntemle kalbiniz kadar bembeyaz yapın! Lekeli kısma döküp 30 dakika bekleyin

Sararan kıyafetleri bu yöntemle kalbiniz kadar bembeyaz yapın! Lekeli kısma döküp 30 dakika bekleyin

Sararan kıyafetleri beyazlatmak için kimyasal içerikli temizlik ürünleri işe yaramadığında kullanabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunuyor. İşte, sararan kıyafetleri beyazlatmanın en kolay yolu...

Beyaz kıyafetler zamanla beyazlıklarını kaybederek sararabilir. Çay ve kahve lekesi gibi inatçı lekelerin neden olduğu sararmalar bazen de zaman içerisinde kıyafetlerde biriken terler nedeni ile ortaya çıkar. Sararan beyaz kıyafetleri yeniden beyazlatmak için temizlik ürünler işe yaramadığında doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.

SARARAN KIYAFETLER NASIL BEYAZLATILIR?

LİMON

Asidik içeriği ile limon güçlü bir temizlik ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Limon ile kıyafetleri beyazlatmak için ilk olarak 2 litre suyu kaynatın. Kaynayan suyu büyük bir kabın içerisine aktarın. Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 limonun suyunu sıkarak ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra 1 yemek kaşığı çamaşır deterjanı da ekleyerek yeniden karıştırın. Kıyafetlerinizi 1 saat bu suda beklettikten sonra normal programda yıkayarak sararmalardan kurtulabilirsiniz.

BEYAZ SİRKE

Güçlü bir asidik malzeme olan sirke leke çıkarıcı olarak da kullanılır. Beyaz sirke ile kıyafetleri temizlemek için kıyafetin lekeli kısmına tuz serpin. Ardından bu bölgeye beyaz sirke dökün ve 30 dakika bekletin. Son olarak kıyafeti çamaşır makinesinde normal programda yıkayarak sararmalardan kurtulabilirsiniz.

KARBONAT

Haber Global'de yer alan habere göre, doğal bir beyazlatıcı olan karbonatı kullanarak kıyafetlerde sararmaları temizleyebilirsiniz. Karbonat ile kıyafetleri temizlemek için bir miktar karbonatı kıyafette sararma olan kısmı kapatacak şekilde sürün. Üzerine limon sıkın ve yaklaşık olarak 10 dakika bekleyin. Daha sonra kıyafeti makineye atın ve normal programda yıkayın. Bu kıyafetlerdeki sararmaların geçmesi için yeterli olacaktır.

ASPİRİN

Ağrı kesici olarak satılan aspirin de kıyafetlerdeki sararmaların geçmesini sağlamaktadır. Kıyafetlerdeki sararmaları geçirmek için kullanılır. Bu şekilde kıyafetleri temizlemek için bir kaba kıyafetinizi koyun ve üzerine 5-6 adet aspirin bırakın. Daha sonra kabı sıcak su ile doldurun. Karıştırarak aspirinin kıyafete etki etmesini sağlayın. Bir süre bu karışımda kalan kıyafeti makinde yıkayarak sararmalardan tamamen kurtulun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN