Bulaşık makinesini elektrikli süpürge ile süpürün mucizeye tanık olun! Bu basit yöntem makinenizi yeni gibi yapacak

Bulaşık makinesini elektrikli süpürge ile süpürün mucizeye tanık olun! Bu basit yöntem makinenizi yeni gibi yapacak

Evimizdeki emektar beyaz eşyalarımızdan biri olan bulaşık makinesi sağladığı su ve enerji tasarrufu ile hepimizin gözde elektronik eşyalarından biri. Peki gerçekten de adeta elimiz ayağımız olan bulaşık makinelerimize hak ettiği değeri verebiliyor muyuz?

Bulaşık makineniz sürekli olarak sizin için temizlik yapıyor olabilir, ancak bu, derinlemesine temizlenmesi gerekmediği anlamına gelmez. Yağ ve kir birikebilir ve deterjandaki kimyasallar geride kalarak bulaşık makinesinin içinde koku, mikrop ve kalıntı bırakır. Ve bunu kimse istemez! Bulaşık makinesi, bulaşıkları yıkarken sürekli olarak içinde sıcak sabunlu su hareket ettirdiğinden, onun da arada bir özel bir temizliğe ihtiyaç duyduğu gerçeğini gözden kaçırmak kolaydır. Yiyecek atıkları ve diğer kir ve kalıntılar sonunda içinde birikebilir. Temizlenmeden bırakılırsa bu, bulaşık makinenizin performansını etkileyebilir ve bir temizlik döngüsünden sonra bile bulaşıklarınızı kirletebilir. Aynı zamanda cihazınızın kullanım ömrünü de azaltabilir. Bulaşık makinenizin içini düzenli olarak temizlemek, bulaşık makinesinin kötü kokmasını ve bulaşık makinenizin düzgün şekilde temizlememesine neden olabilecek deterjan, mineral ve kir birikmesini önlemenin kolay bir yoludur. Temizlik uzmanlarına göre, bulaşık makinenizi düzgün ve en iyi durumda çalışmaya devam etmesi için ayda en az bir kez temizlemelisiniz.

basliksiz-9.jpg

BULAŞIK MAKİNESİNİ ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İLE SÜPÜRÜN MUCİZEYE TANIK OLUN! BU BASİT YÖNTEM MAKİNENİZİ YENİ GİBİ YAPACAK

Bulaşık makinenizin yıkama performansını iyileştirmek ister misiniz? Bulaşık makinesinin altındaki filtreyi ve pervaneleri cam, patlamış mısır taneleri veya küçük kağıt parçaları gibi yiyecek artıklarından temizleyin. Mümkünse, tıkanıklıkları veya diğer engelleri temizlemek için filtreyi ve pervaneleri çıkarın elektrikli süpürge ile süpürün ve temizleyin. Bunu yapmadan önce gerçekten bulaşık makinenizin filtre kısmında ve pervane kısmında kalıntıların olup olmadığına emin olmak için elektrikli süpürgenizin hortum kısmına çorap yerleştirip bu işlemi bu şekilde yapabilirsiniz. Bazı filtrelerin kaldırılamayacağını unutmayın; özel talimatlar için Kullanım ve Bakım kılavuzunuza bakın. İşte bulaşık makinenizi temizlemenin çözümü çok basit, bilinen doğru makine kullanımının yanına pervaneleri süpürmeyi de ekledik mi tamamdır... Evet doğru duydunuz tam anlamıyla pervaneyi süpürüp, içine giren kaçan bulaşık artıklarından temizliyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN