Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır: Lezzet Dolu Tarif

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır: Lezzet Dolu Tarif

Bulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu pilavı yapmak oldukça kolaydır. Bu makalede, adım adım bulgur pilavı nasıl yapılır öğreneceksiniz. İsterseniz hemen mutfağa gidelim ve bu nefis pilavı yapmaya başlayalım!

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak bulgur pilavı için gereken malzemeleri hazırlayalım. İşte ihtiyacınız olanlar:

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

1 büyük soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

4 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşaması

Bulgur pilavı yapmaya başlamadan önce, malzemeleri doğru bir şekilde hazırlamamız gerekiyor. İşte adım adım hazırlık aşaması:

1. Soğanı Doğrayın

Bir tavaya yağı ekleyin ve orta ateşte tereyağı veya sıvı yağı eritin. Ardından, ince doğranmış soğanları tavaya ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

2. Salçaları Ekleyin

Pembeleşen soğanların üzerine biber ve domates salçasını ekleyin. Salçaları iyice karıştırın ve kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin.

3. Bulguru Ekleyin

Salçaları iyice karıştırdıktan sonra pilavlık bulguru ekleyin. Bulgurları kavurarak salçalarla karıştırın. Bulgurlar hafifçe renk değiştirinceye kadar kavurmaya devam edin.

4. Suyu Ekleyin

Kavrulan bulgurların üzerine sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın. Ardından tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

5. Demlenmeye Bırakın

Pilav suyunu çektiğinde, tencerenin kapağını açmayın. Bulgur pilavını demlenmeye bırakın. Bu, pilavın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Servis

Bulgur pilavınız artık hazır! İsterseniz yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN