Bunu ilk kez duyacaksınız! Biberin acılığını öğrenmek o kadar kolay ki! Seracıların sır gibi sakladığı basit yöntemi açıklıyoruz

Bunu ilk kez duyacaksınız! Biberin acılığını öğrenmek o kadar kolay ki! Seracıların sır gibi sakladığı basit yöntemi açıklıyoruz

Biberler çok yönlüdür. Çiğ olanları soslardan salatalara ve makarna yemeklerine kadar her şeye ekleyebilirsiniz. Markette veya salata barında yeşil, turuncu, sarı ve kırmızı biberleri sıklıkla her mevsimde görmekteyiz. Sağlık için çok faydası bulunan biberlerin acı olup olmadığının nasıl anlaşıldığını biliyor musunuz?

Sebzelerin kralı olarak da bilinen biberin sağlığa birçok faydası vardır ve biber tüketmenin en büyük faydası kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Ayrıca sindirime iyi geldiği ve vücudu toksinlerden arındırarak kanseri önlediği söylenir. Bu sebze yemeğe eklendiğinde yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlar. Hızlı kilo vermek isteyen bir fitness tutkunuysanız, günlük menünüze biber eklemeniz gerekir.

Biberlerin besinsel katkısının renklerine bağlı olarak değiştiğini, kırmızı çeşitlerin sarı, turuncu veya yeşil eşdeğerlerinden daha fazla potasyum, C vitamini ve folat sağladığını belirtmekte fayda var. Bununla birlikte, olgunlaşmamış yeşil biberler, polifenoller olarak bilinen koruyucu bitki bileşikleri açısından olgun kırmızı eşdeğerlerinden önemli ölçüde daha zengindir.

yesil-aci-biberin-faydalari-nelerdir.jpg

BUNU İLK KEZ DUYACAKSINIZ! BİBERİN ACILIĞINI ÖĞRENMEK O KADAR KOLAY Kİ! SERACILARIN SIR GİBİ SAKLADIĞI BASİT YÖNTEMİ AÇIKLIYORUZ

Pazardan veya marketten aldığımız biberlerin acı olup olmadığını nasıl anlarsınız? Genellikle satın alınıp eve geldikten sonra biberleri yıkayıp acı olup olmadığını dilimizi değdirerek anlarız. Peki biberi satın alma kısmında bu işlemi yapamayacağımıza göre bunu anlamanın formülü nedir? Aslında bu çok kolay. Yapmanız gereken tek şey biberlerin acılığını sap kısmındaki yıldız şekline bakarak anlayabiliriz. O yıldızın köşeleri 5’in üzerinde ise biber oldukça acıdır.

BİBERİN SAĞLIK YARARLARI

hot-chili-peppers-1050x700.jpg

1. GÖZ SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİN

Yeşil biber, lutein adı verilen kimyasal bir bileşikle paketlenir. Lutein, havuç, kavun ve yumurta da dahil olmak üzere belirli yiyeceklere kendine özgü sarı ve turuncu renklerini verir. Lutein, göz sağlığını iyileştirdiği gösterilen bir antioksidandır. Spesifik olarak, lutein gözün genellikle mavi ışıktan zarar gören kısmını güçlendirmeye yardımcı olur. Diyetinizde yeterince lutein almak, maküler dejenerasyonun ve kataraktın gelişmesini önlemeye yardımcı olabilir.

2. ANEMİYİ ÖNLEYİN

Anemi, kanınızda yeterince demir bulunmamasından kaynaklanan bir durumdur. Bu, vücudunuzda oksijen taşıyan sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretimini sınırlayabilir. Aneminin ana semptomları yorgunluk ve halsizliktir. Yeşil biber sadece demir açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun demiri daha verimli bir şekilde emmesine yardımcı olabilecek C Vitamini açısından da zengindir. Bu kombinasyon, demir eksikliği anemisini önleme ve tedavi etme söz konusu olduğunda yeşil biberleri süper bir gıda haline getirir.

Hayvan çalışmalarından elde edilen ilginç bulgular, dolmalık biber tüketiminin Alzheimer hastalarında hafıza kaybını önlemede etkili olabileceğini düşündürmektedir. Olgun biberlerdeki bileşikler, amiloid proteinlerini serbest bırakan bir enzimi engelliyor gibi görünüyor. Bunlar sinir liflerinin etrafında birikmekten ve Alzheimer riskine katkıda bulunmaktan sorumlu proteinlerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN