Burun tıkanıklığını sprey kullanmadan geçirin! Evinizdeki bu malzemeler tertemiz bir nefes aldıracak, hazırlaması çok basit

Burun tıkanıklığını sprey kullanmadan geçirin! Evinizdeki bu malzemeler tertemiz bir nefes aldıracak, hazırlaması çok basit

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte grip salgını da hızla yayılmaya başladı. Bu mevsimde özellikle şikayet edilen durum ise burun tıkanıklığı oluyor. Dış faktörlerden kaynaklı meydana gelen burun tıkanıklığı burnun temel işlevini yerine getirmesine engel olarak kişide büyük sorunlara neden oluyor. Peki, burun tıkanıklığı nasıl geçer? İşte doğal malzemelerle burun tıkanıklığını gidermenin yolları...

Burun tıkanıklığı, gribal enfeksiyon, mevsim geçişi veya yapısal bozukluklardan dolayı meydana gelmektedir. Belli dönemlerde yaşanan bu sorunun çözümü ise oldukça basit. Burun tıkanıklığına neden olan genel etkenler şunlardır:

Burun akıntısı

Grip ya da nezle

Sinüzit

Burun eti

Hormonal değişiklikler

Burun polipleri

Hamilelik

Saman nezlesi

Tiroid bozuklukları

Uyku apnesi

BURUN TIKANIKLIĞI NASIL GEÇER?

Burun tıkanıklığından kurtulmak için ilk yapılması gereken havaya nem katacak nemlendirici kullanmaktır. Fakat astımı olanların bu yönteme başvurmadan önce doktora danışması gerekiyor. Burun tıkanıklığından kurtulmak için başvurabileceğiniz doğal yöntemler şunlardır:

- Zencefil çayı tüketmek

- Yüksek yastıkta uyumak

- Sıcak banyo yaparak bronş ile vücudu gevşetmek

- Sıcak su ve mentolle burnu açmak

- Tuzlu su kullanmak

- Baharat ve bol sıvı tüketmek

 burun tıkanıklığı

BURUN TIKANIKLIĞINA İYİ GELEN YÖNTEMLER

Burun tıkanıklığına birçok yöntem iyi gelirken bunların başında evde uygulayabileceğiniz yağ ve çaylar gelir.

NEM

Odadaki kaloriferin üstüne koyulacak bir bardak su, havadaki nemi tazeler. Bu da burnunuzdaki tıkanıklığın ortadan kalkmasını sağlar.

TUZLU SU

1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı tuz koyarak burnunuzu temizlemeniz tıkanıklık sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olur.

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil, içeriğindeki maddelerle mukoza akışkanlığını artırarak geniz kanallarını açar. Bu da burun tıkanıklığı ile boğaz enfeksiyonuna iyi gelir.

ZEYTİNYAĞI

Burnunuza damlatacağınız birkaç damla zeytinyağı, tıkanıklığı ortadan kaldıracaktır.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, makus incelmesi sağlarken ayrıca asidik yapısı ile burnunuzdaki virüs ile bakterilerin oluşmasını da önler.

OKALİPTÜS VE NANE YAĞI

Birkaç damla burnunuza damlatmanız yeterlidir.

FESLEĞEN

Sabah ve akşamları burnunuza çekebileceğiniz gibi yemeklerinizde de kullanabilirsiniz.

LAVANTA YAĞI

Kaynar suya ekleyerek karıştırdıktan sonra birkaç damla burnunuza damlatmanız yeterli olacak.

PAPATYA

Suda kaynattığınız papatyaların buharınızı burnunuza çekin. Bir süre sonra burnunuzun açıldığını göreceksiniz.

 burun tıkanıklığı

BURUN TIKANIKLIĞINI ORTADAN KALDIRAN EGZERSİZLER

Dilinizin ucunu ağzınızın iç bölgesinin en yüksek yerine değdirin. Orta ve işaret parmağınızı birleştirerek, kaşınızın ortasından ileri ve geriye doğru hareket yapın. Bu hareketi yirmi saniye tekrarlayarak nefesinizi tutun.

Burnunuzu tıkadıktan sonra kafanızı geriye doğru çekin. Bu egzersizi düzenli yaptığınızda burun tıkanıklığınız zamanla ortadan kaybolacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN