Cezalar belli oldu! Nihal ve Bahar Candan kardeşler tutuklanmıştı: Türkiye'nin takip ettiği operasyonda karar çıktı

Cezalar belli oldu! Nihal ve Bahar Candan kardeşler tutuklanmıştı: Türkiye'nin takip ettiği operasyonda karar çıktı

Sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden biri olan Nihal ve Bahar Candan kardeşler, geçtiğimiz gün “kara para aklama” iddiaları ile tutuklanmıştı. İki ismin de cezası belli oldu! Türkiye’nin takip ettiği operasyonda karar çıktı…

Katıldıkları bir moda yarışması sonrasında fenomen olan Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler, bu yarılmadan sonra sosyal medyada çektikleri videolar, yaşam tarzları ve tuhaf hareketleri ile milyonlarca insan tarafından biliniyordu. İki kardeşin geçtiğimiz günlerde kara para akladığı iddiaları ortaya atılmıştı. Konuya ilişkin olarak soruşturma başlatıldı ve Candan kardeşlerin cezası belli oldu.

DOLANDIRICILIKLARININ CEZASI BELLİ OLDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturma sonucunda ihale yolu ile sözde ucuza araba sattıklarını söyleyen ve müşteri bulan şüpheli isimlerin, kandırdıkları kişilere ucuz araba satışı yaparak güven sağlamaya çalıştıkları ve bu yöntemle de para topladıkları ortaya çıktı. Toplamda 13 kişiyi dolandıran çete totalde 10 milyon lira topladıkları ve mağdurlara geri ödeme yapmayarak arabaları da vermedikleri öğrenildi.

yeni-proje-1-006.jpg

Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşlerin ise bu çetenin paralarını akladıkları iddia edilmişti. İddiaların doğruluğu tespit edildi ve düzenlenen operasyonla gözaltına alındılar. Söz konusu davanın mütalaası açıklandı.

Duruşma Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıkların bir kısmı ve müştekiler duruşmaya katıldı. Cumhuriyet savcısı, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı tarafından hazırlanan mütalaada şirketlerin paravan olarak oluşturulduğu ve bu şirketler üzerinden istanbul genelinde dolandırıcılık yapıldı belirtildi. Öte yandan sanıkların ilk aşamada müştekilere tanıdık aracılığıyla ulaştıkları ve güven kazandıkları daha sonra da Vergi Dairesi gibi resmi kurum ve kuruluşlardan birim amiri Veysel olarak tanıttıkları kişi vasıtasıyla ihale yoluyla aldıkları araçları piyasa fiyatının altında bir bedelle sattıklarını belirterek müştekileri ikna ettiklerine yer verildi.

yeni-proje-2-005.jpg

Bunların yanı sıra müştekilere WhatsApp üzerinden araç ve fiyat listesi yollandığı, teklif yapıldığı, her iki tarafta memnun olursa anlaşma yapıldığı mütalaada yer alan diğer bilgiler arasındaydı. Öte yandan sanıların araç bedelinin yüzde 10’unu paravan firmanın hesabına gönderdikleri sonra da çeşitli bahanelerle araçları teslim etmedikleri ve aldıkları paralarla da ortadan kayboldukları ortaya çıktı.

yeni-proje-3-002.jpg

TEHDİT EDİLDİKLERİNİ AÇIKLADI

Mütalaada, örgüt lideri Eren Koç’un Vergi Dairesi, Gümrük İdaresi, Gelir İdaresi müdürü, şefi, yöneticisi Veysel ya da Aydın Bey olarak tanıtıldığı bilgisi de yer aldı. Bunların yanı sıra bir süre geçtikten sonra araçları teslim edilmeyen ve dolandırıldıklarını anlayan şahısların haklarını aramaya kalktıkları anda Onur Apaydın tarafından tehdit edildikleri öğrenildi.

yeni-proje-4-001.jpg

CEZALAR BELLİ OLDU

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan mütalaada “suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçu ile Eren Koç için 66 kez “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 400 yıldan 328 yıla kadar hapis cezası istendi. Onun yanı sıra sanık Onur Apaydın’ın ise suç örgütüne üye olmak suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Lakin dolandırıcılık suçundan delil bulunamadığı için onur Apaydın’ın beraatine karar verildi.

Soruşturma kapsamında yer alan diğer sanıkların değişen oranlarda hapis cezaları istendi. Ayrıca mahkeme eksiklerin giderilmesi için duruşmayı başka bir tarihe erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN