Chris Hemsworth oyunculuğa ara verdiğini duyurdu: Alzheimer olma riskim çok yüksek

Chris Hemsworth oyunculuğa ara verdiğini duyurdu: Alzheimer olma riskim çok yüksek

'Thor' karakteriyle sinemaseverlerin gözdesi olan ünlü aktör Chris Hemsworth, genetik test yaptırdığını ve bunun sonucunda Alzheimer hastalığına yakalanma oranının 10 kat fazla olduğunu öğrendiğini duyurdu. Hemsworth, bu sebeple oyunculuğu ara vermeye karar verdiğini, eşi ve çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmek istediğini söyledi.

Çizgi roman evreni Marvel'ın en popüler karakterlerinden Thor’a sinema perdesinde hayat veren Avustralyalı aktör Chris Hemsworth, Alzheimer hastalığına genetik olarak yatkın olduğunu öğrendiğini açıkladı.

En son ‘Limitless’ adlı Disney+ ve National Geographic ortak yapımı bir seride, uzun yaşam ve yaşlanmayı önlemeye ilişkin yolları keşfeden oyuncu, yapım kapsamında genetik test yaptırıp, gelecekte Alzheimer olma olasılığını artıran ‘APOE4’ geninin iki kopyasına sahip olduğunu öğrendi.

1-006.jpg

'ALZHEIMAR'A YAKALANMA RİSKİM 10 KAT FAZLA'

Yaşadıklarını Variety’e anlatan Hemsworth, test sonuçlarının çekim sırasında geldiğini ancak serideki doktor Peter Attia’nın yapımcı Darren Aronofsky’yi arayarak, ‘Bunu kameralar kapalı söylemek istiyorum’ dediğini anlattı.

APOE4’ün önden belirleyici bir gen olmadığını ancak güçlü bir gösterge olduğunu söyleyen Hemsworth, Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin sekiz ila 10 kat daha fazla olduğunu söyledi.

'ÇOCUKLARIM VE EŞİMLE OLMAK İSTİYORUM'

Hemsworth, bu haberi almasının üzerine oyunculuğa ara vermek istediğini belirterek "Limitless’ın çekimlerini bitirdik, kontratım olan diğer işleri de tamamladım. Bu haberle birlikte de bende bir ara verme dürtüsü belirdi. Artık eve gidip çocuklarımla ve eşimle olmak istiyorum" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN