Athena Gökhan’ın tamirci çırağı rüyası

Athena Gökhan’ın tamirci çırağı rüyası

Sinemalarda 3'ü yerli 7 film vizyona giriyor. Athena Gökhan’ın rüyasında kendini Adana’da bir tamirci çırağı olarak gördüğü ‘Kendi Yolumda’ filmi pandemi bekleyişinin ardından nihayet izleyiciyle buluşuyor. Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği, Ferit Aktuğ, Okan Çabalar, Erkan Can, Tamer Levent, Tuncer Salman gibi usta oyuncuların da rol aldığı film, yerli izleyiciyi boş salonlara çekmeyi hedefliyor. Film, seyircisine hayallerinin peşinden gitmeyi sorgulatan bir yol hikâyesi olarak beyazperdede.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün üçü yerli 7 film vizyonda. Yerli yapımlarda Türk rock grubu Athena ile tanınan Gökhan Özoğuz’un ve Gökçe Bahadır’ın başrolleri paylaştığı ‘Kendi Yolumda’ filmi öne çıkıyor. 2019’da çekilen, vizyona gireceği Mart 2020’de pandemiye takılan, üç yıllık bir bekleyişin ardından nihayet izleyiciyle buluşan filmin yönetmen koltuğunda ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ serisi ile tanınan Ömer Faruk Sorak oturuyor. Senaryosuna Ali Kobanbay’ın imza attığı, Ferit Aktuğ, Okan Çabalar, Erkan Can, Tamer Levent, Tuncer Salman gibi usta oyuncuların da rol aldığı film, Özoğuz’un Adana’da gittiği bir tamircide yaşadığı olayları anlatıyor.

Filmde, Adana’da baskıcı babasının dükkanında çalışmakta olan genç bir tamircinin kendisine yönelttiği “Sen de benimki gibi bir ailede doğsaydın, Athena Gökhan olabilir miydin?” sorusundan etkilenen Özoğuz’un, ardından rüyasında kendini şehrin zorlu mahallelerinde büyüyen bir tamirci çırağı olarak gördüğü bir hikâyeyi beyazperdeye taşıyor. Prodüksiyonu, konusu ve oyunculuklarıyla dikkat çeken film, izleyiciye kendini gerçekleştirmenin peşinden gitmenin önemini çarpıcı bir şekilde sorgulatan bir yol hikayesi.

OYUN İÇİNDE OYUN

‘Akıl Oyunları’ filminin meşhur aktörü Russell Crowe’un hem yönetmenliğini yaptığı hem de Stephen M. Coates ile birlikte senaryosunu yazdığı gerilim filmi ‘Tehlikeli Oyun’ (Poker Face) filmi de bugün vizyonda. Milyarder Foley’in en iyi arkadaşlarına asla unutamayacakları, çok para kazanma şansı bulacakları bir gece hazırladığı film, büyük kazançların ve kayıpların olduğu poker dünyasında oyun içinde bir oyunu izleyiciye aktarıyor. Mustafa Özer’in yönetmenliğini üstlendiği, Buğra Kılıçarslan’ın başrolde olduğu yerli dram filmi ‘Poşetten Kanatlar’ da, engelli bir çocuğun uçma hayalini anlatıyor.

3333.jpg
‘Akıl Oyunları’ filmi poker dünyasında geçiyor

Senaryosunu Raziye Sultan’ın yazdığı ve yönetmen koltuğunda Ahmet Arslan’ın oturduğu yerli korku filmi ‘Mihrez 2: Cin Padişahı’nın oyuncu kadrosunda Levent Çakır, Zülfü Hamit Altın, Hande Göktepe, Şengül Kaya ve Jale Ak bulunuyor. Anime severlerin favorilerinden olan ‘One Piece’ serisinin sinema filmi ‘One Piece Film: Red’ de, hayranlarını bu kez Luffy ve Hasır Şapka Korsanlarının müzik adası macerasıyla buluşturuyor.

İRAN’IN TOPLUMSAL SORUNLARINA ‘OTOPSİ’

İranlı yönetmen Ali Abbasi’nin yönetmen koltuğunda oturduğu gerilim ve suç filmi ‘Kutsal Örümcek’ Başka Sinema dağıtımıyla vizyonda. Haziran ayında İran Kültür Bakanı Muhammed Mehdi İsmaili’nin rol alan İranlıların cezalandırılacağını açıklamasıyla gündeme gelen film, başrolü Zehra Emir İbrahimi’ye 75. Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandırmıştı. İran’ın kutsal şehri Meşhed’i, ahlaksız ve yozlaşmış sokak kadınlarından ‘temizlemek’ için kendi dini arayışına girişen aile babası Saeed’in hikayesini konu edinen film, bir kadın gazetecinin olayı kendi olanaklarıyla araştırmaya çalışmasını anlatıyor. Filmin konusu İran’ın Meşhed kentinde 2000 ile 2001 yıllarında Said Henai adlı bir seri katilin 16 hayat kadınını öldürdüğü gerçek bir olaya dayanıyor.

4444.jpg‘Kutsal Örümcek’ filmi İran'ın yanı sıra birçok ülkede de merak edilenler arasında yer alıyor.

YAMYAMLIK HİKÂYESİNE ROMANTİZM SOSU

Yabancı yapımlarda bu hafta Oscar ödüllü Cezayir asıllı İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun Camille DeAngelis’in aynı adlı romanından beyazperdeye uyarladığı ‘Kemikler ve Her Şey’ filmi öne çıkıyor. Venedik’te bu yıl En İyi Yönetmen dalında Gümüş Aslan ödülü alan film, başrolü Taylor Russell’a ‘Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu’ ödülünü kazandırdı. Korku ve romantizm ekseninde ilerleyen film, insan etine olan ilgisini fark ettikten sonra toplum dışında yalnız yaşamayı öğrenen genç Maren (Russell) ile hayattan ümidini kesmiş, sivri ve hararetli kişiliğiyle Lee (Timothée Chalamet) arasında tomurcuklanan ilk aşkı anlatıyor.

111111.jpg
‘Kemikler ve Her Şey’ filmi aynı isimli romandan esinlendi

Maren ile Lee ilk karşılaşmalarının ardından birlikte arka yollardan, gizli geçitlerden, tuzaklarla dolu yerlerden geçerek Ronald Reagan döneminin ABD’sini 1.500 kilometre boyunca kat ediyor. Ne var ki tüm çabalarına rağmen yollar onları hep kendi feci geçmişlerine ve eninde sonunda aşkın ötekileştirmeye karşı galip gelip gelmeyeceğini belirleyecek son bir mücadeleye doğru yönlendiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN