Türkiye'yi kahreden haber! Müzik dünyasını yıkan ölüm

Türkiye'yi kahreden haber! Müzik dünyasını yıkan ölüm

Ajda Pekkan'ın evinde düşerek kalça kemiğini kırmasının ardından 'Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın yıldız isimlerinden Metin Yıldız, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmış ve anjiyo yapıldıktan sonra taburcu edilmişti. Yıldız'ın ardından Yeşilçam'ın 'Bay Sinema' lakaplı yapımcısı Türker İnanoğlu, Pekkan gibi evinde düşerek kalça kemiğini kırmıştı. Ünlü isimlerden gelen bu haberler 'nazar' şeklinde yorumlanırken bu kez de Türk müziğinin ünlü isminden gelen ölüm haberi herkesi üzüntüye boğdu.

Geçtiğimiz günlerde sabaha karşı evinde düşerek kalça kemiği kıran ünlü şarkıcı Ajda Pekkan, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan, anjiyo yapıldıktan sonra ise taburcu olan 'Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın yıldız isimlerinden Metin Yıldız ve yine Ajda Pekkan gibi evinde düşerek kalça kemiğini kıran Yeşilçam'ın 'Bay Sinema' lakaplı yapımcısı Türker İnanoğlu'ndan sonra bu kez de Türkiye'nin önemli söz ve beste yazarlarından biri olan Hülya Şenkul'dan gelen haber herkesi üzüntüye boğdu.

Türkiye'nin önemli söz ve beste yazarlarından biri olan Hülya Şenkul hayatını kaybetti. 5 ay önce bir trafik kazası geçirdiği öğrenilen Şenkul, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Şenkul, Orhangazi’de Gazi Orhanbey Camisinde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

İstanbul’da yaşayan sanatçı, söz ve beste yazarı, şair özellikleri bulunan Hülya Şenkul bir çok ünlü sanatçıya yazdığı şarkı sözleri ile tanındı. En bilinen eseri ise Serdar Ortaç’a yazdığı Zakkum Çiçekleri şarkısı oldu.

Sanatçı ve söz yazarı Hülya Şenkul hayatını kaybetti

TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİ

5 ay önce bir trafik kazası geçirdiği belirlenen Hülya Şenkul hastanede tedavi görüyordu. Hülya Şenkul dün ikindi vakti Orhangazi’de Gazi Orhanbey Camiinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

MESAM'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Şenkul'un ölümünün ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Şenkul'un vefat haberini duyuran MESAM paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"MESAM yönetim kurulu üyesi olarak kurumumuza büyük hizmetlerde bulunmuş müzisyen, söz yazarı, şair ve öğretmen Hülya Şenkul’u kaybettik.

Cenazesi bugün ''BURSA ORHANGAZİ MERKEZ CAMİİ'NDEN İKİNDİ NAMAZINA MÜTEAKİP KALKACAKTIR.''

Hülya Şenkul kimdir? Hülya Şenkul'un şarkıları nelerdir?

Şiirleri çok sayıda ünlü besteci tarafından bestelenen Hülya Şenkul’un şarkıları; Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Emel Sayın, Adnan Şenses, Hüner Coşkuner, Sibel Can, Ebru Gündeş, Serdar Ortaç, Emrah ve Alişan gibi çok sayıda sanatçı tarafından yorumlandı.

Şenkul'un şarkıları arasında Serdar Ortaç’ın okuduğu “Zakkum Çiçekleri”, Emrah’ın okuduğu “Hey Hey Taksi” ve Bülent Ersoy’un yorumladığı “Ya Onu Geri Ver Ya Beni de Al” gibi eserler bulunuyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN