Çizilen gözlüklerinizi çöpe atmayın! Bu tarif ile çizikler tarihe karışıyor: 1 dakikada camdaki çizikler kayboluyor...

Çizilen gözlüklerinizi çöpe atmayın! Bu tarif ile çizikler tarihe karışıyor: 1 dakikada camdaki çizikler kayboluyor...

Gözlük kullanıcılarının en rahatsız olduğu olaylardan birisi de camların çizilmesidir. Camlarda oluşan çizikler için genelde en etkili yöntem yenisini almaktır. Fakat bu yöntem ile birlikte çiziklerden kurtulabilirsiniz. Gözlük camındaki çizikleri yok eden temizlik tarifi paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

ÇİZİLEN GÖZLÜK CAMLARINIZI ÇÖPE ATMAYIN

Gözlük kullanıcıları tarafından oldukça rahatsızlık veren olaylardan birisi de gözlük camında oluşan çiziklerdir. Gözleri daha çok bozduğu söylenen çiziklerin gözlerinde yorduğu belirtiliyor. Çizilen gözlükler genellikle kullanım dışı kalarak yenisi alınır.

Fakat yeni paylaşılan bu tarif ile birlikte çiziklere elveda diyebilirsiniz. Gözlüğün özelliğini giderek çizikler ise bu tarif ile tarihe karışacak. Gözlüğü çizilenler bu saatten sonra çöpe atmak yerine bu tarif ile çiziklerden kurtulabilirsiniz. Oldukça tasarruflu olan bu temizlik yöntemi ile paranız cebinize kalsın.

dreamstime-l-33835325.jpg

GÖZLÜK CAMINDAKİ ÇİZİKLERİ YOK EDECEK TARİFLER

Gözlüğünüzde yer alan çiziklerden kurtulmak için aşağıda bahsettiğimiz adımları sırasıyla gerçekleştirmeniz gerekir. Camda yer alan çizikleri arındırmak için izlemeniz gereken yollar şu şekilde;

DİŞ MACUNU

Diş macunundan bir tutam alarak gözlük camına sürün. Camın her tarafına yaydıktan sonra gözlük bezi ya da yumuşak bir bezle ovalamaya başlayın. Son olarak gözlüğünüzün camını su ile durulayarak çiziklerin kaybolduğunu görebilirsiniz

BALMUMU

Gözlüğünüzün camında oluşan çiziklerden kurtulmak için bir parça balmumuna ihtiyacınız olacak. Balmumu parçasını gözlüğünüzün camına sürmeniz gerekir. Daha sonra yumuşak bir bezle ovalayarak çiziklerin kaybolduğunu görebilirsiniz. Gözlük camını suyla durulamayı ve kurutmayı unutmayın.

TUZLU SU

Gözlük camlarındaki çizikleri ortadan kaldıran en etkili yöntemlerden birisi de tuzlu sudur. Öncelikle bir kâseye su ve tuz koyarak karışımı elde edin. Daha sonrasında gözlük camını bu suya batırın. İşlem sonrasında gözlük camını yumuşak bir bezle ovalayın. Son olarak gözlük camını su ile durulayarak kurulamayı unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN