Depremde hasar gören arabaların zararını kasko karşılar mı? Depremde zarar gören araçlar ne olacak?

Depremde hasar gören arabaların zararını kasko karşılar mı? Depremde zarar gören araçlar ne olacak?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında 10 ilde malları zarar gören vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor. Peki depremde arabası zarar gören insanlar için ödeme yapılacak mı? Tüm detaylar haberimizde.

Merkez üssü Kahramanmaraş olarak yaşanan ve 10 ilde etkili olan büyük deprem felaketi sonrasında birçok vatandaşın hem evleri hem arabaları büyük zarar görmüştü. Peki arabası zarar gören depremzede vatandaşlar için ödeme yapılacak mı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DEPREMDE ARABASI ZARAR GÖREN VATANDAŞLAR İÇİN ÖDEMELER

Deprem bölgesinde bulunan ve deprem sırasında arabası zarar gören vatandaşlar kasko tarafından zararlarının karşılanıp karşılanmayacağını merakla araştırıyor. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyon Başkanı Turusan Bağcı tarafından yapılan açıklamaya göre 10 ilde yaşanan deprem sonrasında binlerce aracın pert olduğu, aracı zarar görmüş vatandaşların kaskosu ya da poliçesi yoksa zararlarını kendilerinin karşılayacağını ama kasko ve poliçesi olan vatandaşların deprem teminatı olduğu için zararlarının yüzde 100 karşılandığını, aracı pert olan vatandaşların piyasa rayiç bedelinin çok hızlı şekilde karşılandığını belirtti. Yapılan açıklamaya göre öncelikle kaskosu olan vatandaşlar için eksperler karar vermek için hasar dosyası açıyor ve araç ile ilgili pert, tamir edilebilir gibi kararlar veriyor. Verilen karara göre aracın zararı karşılanıyor.

Deprem Hasarlı Araçlarla İlgili Kararlar

 Eğer kaskosu olan vatandaş ben deprem teminatı istemiyorum dese bile yaptırdığı kasko ve poliçesinde deprem teminatı oluyor. Ancak dar kapsamlı olarak yapılan kaskolar bu anlamda karşılanmıyor. Grev, lokavt, terör, hırsızlık, yangın gibi durumlar otomatik teminat olarak bilinir ve kasko zararı karşılar. Eğer deprem bölgesinde aracı zarar gören vatandaş hayatını kaybettiyse kasko tazminatı için mirasçı başvuru yapabiliyor. Bunun için mirasçılık belgesi gerekiyor. Bu tazminat DASK için de geçerli oluyor. Deprem bir otomatik teminattır. Kaskosu olan vatandaş sorun yaşamadan hasar karşılığını alıyor. İnsanların yaptırdığı zorunlu deprem sigortası, konut sigortası, iş yeri ve kasko poliçesi yapmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kötü bir deneyimle yaşamış olduk. Ülkece büyük bir deprem felaketi yaşanıyor ama vatandaşlar zor durumda kalmaması için sigorta yaptırmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha belirtildi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN