Bu mahalle, dev örümceklerin istilası altında: Nedeni belli oldu! Örümceklerden bezen halk, evini yakacak noktaya geldi

Bu mahalle, dev örümceklerin istilası altında: Nedeni belli oldu! Örümceklerden bezen halk, evini yakacak noktaya geldi

'Dev ev örümceği' adı verilen büyük örümceklerin istilası altında olan mahallede yaşayanlar, sinirden evi yakacaklarını dile getiriyor. Uzmanlar ise bu tür örümceklerin neden evlerde dolaştığını açıkladı. Peki, örümcekler evden nasıl uzak tutulur? İşte, örümcekleri uzaklaştırmanın doğal yolları...

İngiltere'de dev ev örümcekleri, evleri istila etti. Birçok kişi, bu örümcekler yüzünden evlerini yakmak istediğini belirtti. Dev örümcekler, uykunuzda sizi yiyecekler gibi görünmelerine rağmen aslında sadece bir eş arıyorlar ve yumurtalarını karanlık bir yere istiyorlar.

'Dev ev örümceği' (eratigena atrica) olarak adlandırılan bu örümceklerin çapı yaklaşık 3 veya 4 cm boyunda. Bu örümcekler İngiltere'deki pek çok evi işgal etmiş durumda.

Ancak örümcekleri sevmiyorsanız ve evinizi onlardan uzak tutmak istiyorsanız ama sıcak hava dalgasından dolayı pencereleri kapatmak istemiyorsanız deneyebileceğiniz birkaç yöntem var.

orumcekleri-kovan-yontemler.jpeg

ÖRÜMCEKLER EVDEN NASIL UZAKLAŞTIRILIR?

Lavanta, Okaliptüs ve Citronella: Örümcekler lavanta gibi güçlü kokulardan hoşlanmazlar. Bahçenize bunu ekebilir bahçeniz yoksa evinizde saksıda yetiştirebilirsiniz.

Nane: Örümcekler naneden de hoşlanmazlar. Naneleri pencere kenarlarına ve evinizin karanlık köşelerine bırakmanız işe yarayacaktır.


Limon: Limon kolonyasını sprey şişesine koyup sık sık evinize sıkabilirsiniz.

Ağları kaldırmak: Örümceklerin kurdukları ağları sık sık kaldırırsanız, örümcekler buranın ağ örmek için kötü bir yer olduğunu anlayacak ve sonunda başka bir yere taşınıp yaşayacaklar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN