Dijital ne demek?

Dijital ne demek?

Dijital ne demek? Dijital Kelimesinin eş anlamlıları nelerdir? Dijitalin özellikleri nedir? işte merak ettiğiniz soruların cevapları.

Dijital ne demek? Dijital kelimesi, Latincede "digitale" olarak geçen bir terimden türemiştir. Günümüzde bu sözcük, özellikle elektronik ve otomatik anlamında kullanılır. Mekanik olmayan, otomatik bir çalışma prensibine sahip tüm aletler ve cihazlar dijital olarak adlandırılır.

DİJİTAL KELİMESİNİN EŞ VE YAKIN ANLAMLILARI

Sayısal
Nicel
Otomatik
Soyut
Sanal

DİJİTALİN GENİŞ TANIMI VE ÖRNEKLERİ

Dijital kelimesinin tanımı oldukça geniştir. Somut bir varlığı olmayan, sadece sanal ortamda bulunan tüm belge ve dokümanlar dijital olarak nitelendirilir. Örneğin, maddi bir varlığı olmayan ancak bilgisayarlara ve akıllı telefonlara indirilebilen e-kitaplar dijital olarak kabul edilir.

GÜNLÜK HAYATTA DİJİTAL KULLANIMI

Uzun süredir dijital ortamda eğitim alıyoruz.
Dijital saat alabilmek için geçen yazdan beri para biriktiriyorum.

TDK SÖZLÜK ANLAMIYLA DİJİTAL

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre dijital kelimesinin iki farklı anlamı bulunmaktadır:

Sayısal, nicel
Sanal

Bu tanımlar, dijitalin sadece teknolojik cihazlarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda soyut ve sanal kavramları da içerdiğini göstermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN