Dilruba ne demek?

Dilruba ne demek?

Dilruba ismi, Osmanlı döneminde sıklıkla kız çocuklarına verilen popüler isimler arasında yer alır. Farsça kökenli olan bu isim, "gönül alan" ve "gönül kapan" gibi anlamlara gelmektedir.

Dilruba ne demek? Dilruba isminin anlamına detaylı bakıldığında "güzel", "gönül çelen", "ahu" gibi ifadelerle özdeşleştiği görülür. Bu isim, ses tınısı ve söylenişi bakımından oldukça hoş bir etki yaratmakta ve olumlu duygular uyandırmaktadır.

OSMANLI İMPARATORLUĞU VE DİLRUBA İSMİ

Özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde Divan edebiyatında sıkça kullanılan Dilruba, güçlü duygusal ve ince ruhlu kişilikleri temsil etmekte, aynı zamanda sanatçı ruhunu ve zarafeti simgelemektedir. Bu isim, aynı zamanda "sonsuz aşk" anlamına da gelir.

DİLRUBA İSMİ KUR'AN'DA VAR MI?

Dilruba ismi, Kuran-ı Kerim'de geçmese de, içerdiği hoş anlamlar nedeniyle kız çocuklarına verilmesinde sakınca görülmemektedir. Psikolojik olarak isimlerin insanlar üzerinde pozitif bir enerji alışverişi sağladığına inanılmaktadır.

TDK'YA GÖRE DİLRUBA İSMİNİN ANLAMI

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre Dilruba, "gönül çelen", "nazik" ve "naif" gibi anlamlara sahiptir. Ayrıca "en üst makam" anlamında da kullanılmaktadır.

İSİM SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Anne ve babalar isim seçerken, tercih edilen ismin anlamını iyi araştırmalıdır. Dilruba ismi, hem verdiği pozitif duygular hem de hoş söylenişi nedeniyle tercih edilen isimler arasında yer almaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN