Diş eti iltihaplanması nasıl geçer? Diş eti iltihaplanmasına ne iyi gelir?

Diş eti iltihaplanması nasıl geçer? Diş eti iltihaplanmasına ne iyi gelir?

Diş eti iltihaplanması, ağız bakımının yetersiz olması nedeniyle ortaya çıkan enfeksiyon sonucu oluşur. Diş eti iltihaplanması, yemek yeme ve ağız hareketleri sırasında ağızda ağrıya neden olmaktadır. Herhangi bir tedavi gerektirmeyen bu duruma evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Diş eti iltihaplanması, ağızda bakteriyel kaynaklı enfeksiyonların neden olduğu sıkça görülen bir rahatsızlıktır. Diş eti iltihabı genellikle dişlerin düzenli fırçalanması ve diş ipi kullanımı sonucu iyileşir. Diş fırçalamanın yanı sıra evinizde kendinizin uygulayacağı basit yöntemlerle bu durumu hafifletebilirsiniz. İşte ağız bakımıyla ilgili her şey…

BELİRTİLERİ

Diş eti hassasiyeti,
Diş etinde kızarıklık ve şişlikler,
Dişlerin fırçalanması sırasında kanama,
Dişlerde sallanma,
Yemek yeme sırasında ağrı,
Soğuk ve sıcak besinlere karşı hassasiyet,
Ağız kokusu,

19-12/02/dis.jpg

NASIL GEÇER?

Papatya: İçerisindeki antiseptik özelliği ile papatya, diş eti hastalıklarında oldukça etkilidir. 1 bardak kaynar su içerisine 2 çay kaşığı papatya atın ve demleyin. İster gargara yapın isterseniz de yemeklerden sonra içerek tüketeceğiniz papatya, diş eti iltihaplarınıza iyi gelecektir.

Karabaş otu: İçerisindeki sanguinarin bileşiği sayesinde ağız içi bakterilerine karşı etkili olan karabaş otu düzenli kullanımında plak oluşumu da azaltmaktadır. Karabaş otunu diş macunu olarak ya da ağzı çalkalama sıvısı şeklinde kullanabilirsiniz.

Ekinezya: Bağışıklık sistemini güçlendiren ekinezya, diş eti iltihaplanmasında oldukça etkilidir. Antibakteriyel özelliği sayesinde diş eti hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Ekinezyayı ağız çalkalama sıvılarının içerisine 10 damla damlatarak kullanabilirsiniz.

Nane: İster yapraklarını çiğneyin isterseniz de kaynar su içerisine 2 çay kaşığı atarak çayını yaparak tüketin. Nane, ferahlatıcı etkisi sayesinde diş sağlığında çok önemlidir. Diş çürümelerine neden olan bakterileri önleyen nane, diş eti iltihaplanmasına iyi gelir ve ağızda ferahlık sağlar.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Ada çayı: İster çay olarak tüketin isterseniz de yaprakları ile dişlerinizi ovalayarak uygulayın. Ada çayı içerisindeki sanguarin maddesi sayesinde diş ve diş eti sağlığına iyi gelmektedir.

Karanfil yağı: Şişmiş diş etleri üzerinde etkili olan karanfil yağı, diş sağlığında oldukça etkilidir. Ağrıyan diş etlerinize pamuk yardımıyla uygulayabileceğiniz karanfil yağını dilerseniz birkaç karanfili çiğneyerek de yapabilirsiniz. Şişliklerin dışında karanfil yağı ağrıyan bölgeyi uyuşturarak ağrısını azaltmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN