Diş fırçalarken bunu yapmaktan kaçının! Dişlerimizi meğer yanlış fırçalıyormuşuz: İnci gibi dişler için doğrusu buymuş

Diş fırçalarken bunu yapmaktan kaçının! Dişlerimizi meğer yanlış fırçalıyormuşuz: İnci gibi dişler için doğrusu buymuş

Sabah ve akşam düzenli olarak dişlerimizi fırçalamamıza rağmen dişleriniz inci gibi parlamıyorsa yanlış yapıyorsunuz! Doğru diş fırçalama şekli böyleymiş! Dişlerin inci gibi olması için doğru yöntem bu...

Diş sağlığını korumak adına yapılan iyi niyetli ancak yanlış uygulamalar, diş bakımının etkinliğini azaltır. Bu hatalardan biri de diş macununu ıslatmaktır.

DİŞ MACUNUNU DOĞRU KULLANIN

Diş macununu ıslatmak, içerdiği etken maddelerin etkinliğini azaltır. Bu nedenle, diş macununu doğrudan fırçaya sıkarak kullanmak daha etkili olacaktır. Diş macunu miktarı olarak leblebi büyüklüğünde bir miktar yeterlidir.

dis-fircalama-nasil-olmali-2.webp

DİŞLERİ SERT FIRÇALAMAKTAN KAÇININ

Ayrıca, dişleri uzun süre sert bir fırça ile fırçalamak da yaygın bir hata olarak bilinir. Günde 1-2 defa orta sertlikte bir diş fırçası kullanmak, diş sağlığını korumak için yeterlidir.

dis-fircalama-nasil-olmali-1.webp

DİŞ İPİNİ MUHAKKAK KULLANIN

Detaylı diş temizliği için diş fırçalarının ulaşamadığı noktalarda diş ipi kullanımı önemlidir. Diş aralarını temizlemek için C şeklindeki oval hareketlerle diş ipi kullanmak, diş sağlığını koruma konusunda etkili bir yöntemdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN