Doğadan gelen mucize çörek otu yağı ile saçlarınızdaki sorunlara dur deyin! İşte çörek otu yağının saçlara faydası

Doğadan gelen mucize çörek otu yağı ile saçlarınızdaki sorunlara dur deyin! İşte çörek otu yağının saçlara faydası

Eski zamanlardan beri tedavi amaçlı kullanılan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğinde barındırdığı güçlü antioksidan özellikler sayesinde saçlara da çok faydalı. Peki çörek otu yağının saçlara faydası nedir?

Çörek otu yağı için preslenen çörek otu, Batı Asya, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa'da bulunan çiçekli bir bitki olan Nigella sativa'dan gelir. Çörek otu yağının önemli bir bileşeni olan timokinon, iltihabı hafifletmeye yardımcı olabilecek antioksidan özellikler göstermiştir. Bakteri ve mantarların, proteinlerin, alkaloidlerin ve saponinlerin neden olduğu cilt hastalıklarıyla savaşmaya yardımcı olan antioksidanlar ve anti-inflamatuar özelliklerden oluşur ve bu da saç büyümesini artırmaya ve hücredeki yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur.

corek-otu-yaginin-saca-faydalari.jpg

SAÇLARINIZ İÇİN ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDALARI

2016 incelemesine göre, çörek otu tohumu, tıp ve kozmetik için ideal bir bileşendir. Çalışma, çörek otu yağının özelliklerini şu şekilde detaylandırıyor:

  • antibakteriyel
  • mantar önleyici
  • antienflamatuvar
  • antioksidan

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLER:

Çörek otu yağı, saç dökülmesini tedavi etmek için kullanabileceğiniz en iyi bileşendir, çünkü saçlarınız ve folikülleriniz için zengin besin kaynakları olan 100'den fazla farklı besin içerir, bu da foliküllerinizi sağlığa kavuşturmaya yardımcı olur, böylece saç dökülmesini engeller. Çörek otu yağındaki zengin yağ amino asitleri nedeniyle, özellikler saç milini nemlendirmeye yardımcı olur.

SAÇ DERİSİNİ YATIŞTIRIR:

Çörek otu yağı doğal olarak antimikrobiyaldir. Çörek otu yağındaki iltihap önleyici, iltihaplanma, pul pul dökülme ve hassasiyetin neden olduğu kafa derisi koşullarını yatıştırmak için bir taşıyıcı yağ ile seyreltildiğinde harikadır. Virüsleri ve mantarları öldürür, bu da bitlerin faydalanmasını sağlar. Ayrıca, yüzeyde yaşayan ve saç derinizi nemlendiren ve yağ üretimini dengeleyen kötü mikroplarla savaştığı için cildiniz bundan faydalanır.

6284f8544e3fe01dc84debbb.webp

SAÇIN YENİDEN ÇIKMASINI TEŞVİK EDER:

Çörek otu yağı, güçlü bir antihistamin olan timokinondaki yüksek konsantrasyon nedeniyle incelme bölgelerinde doğal olarak saç büyümesini geri kazandırır. Çörek otu yağı, saçlarınızın yeniden büyümesi için fayda sağlamanın en iyi yoludur.

SAÇLARI YUMUŞATIR:

Çörek otu yağındaki yağ asidi sayesinde her bir saç telini güçlendirmeye, yumuşatmaya ve şekillendirmeye yardımcı olur. Herkesin saç derisi aynı miktarda sebum üretmez, bu da saç tipini kurudan yağlıya doğru çeşitlendirir. Saç derinizdeki yağ üretimini normalleştirmeye yardımcı olur, bu da saçınızın yağlanmadan iyi durumda kalmasını sağlar.

KAN DOLAŞIMINI DESTEKLER:

Çörek otu yağı, özellikle kafada kan dolaşımını teşvik eden ve bir hafta içinde hızlı saç büyümesini destekleyen Omega 3 ve 6 biyomolekülleri içerir.

BEYAZLAMAYI ÖNLER:

Saç köklerinin pigmentasyonundan sorumlu olan saç hücrelerinin performansını artırarak saçların beyazlamasını önlemede önemli bir rol oynar ve doğal büyümesini sürdürür.

Saçınıza masaj yapmak saç köklerinizi uyarmaya ve beslemeye yardımcı olur ve saç büyümesini artırır.

UYGULANIŞI

  1. 2 yemek kaşığı çörek otu yağını bir kaseye dökün
  2. Saç derinize masaj yapın ve daha fazla saç kaybettiğiniz alana daha fazla odaklanın.
  3. Hemen saç deriniz yağla dolar, köklerden uçlara masaj yapın
  4. Saçınızı 30 dakika boyunca örtün. Ilık suyla yıkayın ve şampuan ekleyin. Haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN