Dudak tiryakileri bile karalar bağladı! Sigara fiyatlarına devasa zam geliyor: Güncel sigara fiyatları resmen açıklandı!

Dudak tiryakileri bile karalar bağladı! Sigara fiyatlarına devasa zam geliyor: Güncel sigara fiyatları resmen açıklandı!

Yeni yılla beraber birçok şeyin fiyatına artış beklenirken özellikle sigara fiyatları merak konusu oldu. 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle en az 2 TL zam beklentiler oluştu. sigaraya yeni yılla beraber zam gelmesi konuşulurken zam kapsamında en ucuz sigaranın 31,5 TL olması tahminler arasında.

Sigara içenleri üzecek haber gelmesiyle rekor zam beklentisi oluştu. Yeni yıla girilmesiyle beraber gözler sigara fiyatlarına çevrildi. Bu noktada sigara 2 TL zam yapılması beklenirken en ucuz sigara şimdinin en yüksek fiyatıyla kapışacağına benziyor. İşte sigara zamlarına ilişkin son dakika kararları haberimizde yer almaktadır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SİGARA FİYATLARINA KARAR

son 6 aylık Yİ-ÜFE'nin en az yüzde 26 civarında gerçekleşmesi tahmin edilirken daha yüksek bir oran çıkmadığı süreçte 29.5 liraya satılan en ucuz sigaranın 2 TL zam yapılmasıyla beraber 31.5 TL olması bekleniyor. Zam konusu hakkında son karar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çıkacak.

2023 sigaraya zam

MAKTU VERGİSİNE ARTIŞ

TÜİK, yılın son 5 aylık döneminde Yİ-ÜFE'nin yüzde 22,56 artışına bakılarak Aralık ayı üretici fiyatlarının yüzde 3 olmasıyla beraber 6 aylık üretici enflasyon yüzde 26 olacağı belirtildi. Alınan yeni karar üzerine ise bir paket sigaradan asgari maktu vergisi 15.83 TL olurken 19.95 olarak güncelleneceği bilgisi verildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN